Κατατέθηκαν χθες οι μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά τουλάχιστον του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η ποιότητα των προσφορών αυτών θα κρίνει εν πολλοίς τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει λάβει έως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει τη σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών που κατέχει σήμερα η Εθνική και έως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές ως οδηγό είχαν την καθαρή θέση της ασφαλιστικής στις 30 Ιουνίου 2019, η οποία βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου, λόγω της σημαντικής ανόδου των τιμών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών, εμφανίζονταν ο επενδυτικός όμιλος FOSUN, τα private equity funds CVC Capital, Lone Star, Centerbridge,

Λόγω της ειδικής σχέσης Εurοlife-Eurobank στις τραπεζασφάλειες (bankassurance) και των αντίστοιχων δεσμεύσεων Εθνικής Τράπεζας με την Εθνική Ασφαλιστική, η συμμετοχή στο διαγωνισμό της Fairfax θα είχε προβλήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here