Ο αρχικός προϋπολογισμός προέβλεπε κονδύλι 7,5 δισ € για την στήριξη της αγοράς. Τώρα προγραμματίζουν 12 δισ Ευρώ. Ήδη προγραμματίστηκαν 5,9 δισ € για το πρώτο τρίμηνο και έπεται συνέχεια. Όλα δείχνουν πως το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων στήριξης που έχει ήδη προγραμματίσει το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη της αγοράς, θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.

Τo νέο σενάριο προβλέπει ότι η πανδημία θα τεθεί υπό έλεγχο (αρχικά μερικό) μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Μέχρι τον Απρίλιο θα συνεχίζονται οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, αλλά και οι αποζημιώσεις των ιδιοκτήτων για τις απώλειες εισοδημάτων από ενοίκια.

  • Από τον Μάϊο προγραμματίζεται να ‘‘τρέξουν’’ το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρηματικών δανείων και το πρόγραμμα επιδότησής των παγίων δαπανών, με το οποίο στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ολοκληρώσουν το πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

Φυσικά, το ενδεχόμενο να ανατραπεί για μια ακόμη φορά ο σχεδιασμός είναι υπαρκτό, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό των μέτρων στήριξης, αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τελικώς τα 11  έως 12 δισ. ευρώ. Στη πακέτο των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ και θα συνεχιστεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, οι μειώσεις των ενοικίων, η ‘‘Γέφυρα 2’’. ενώ μέσα στην άνοιξη θα μορφοποιηθεί και το μέτρο της επιδότησης των παγίων δαπανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here