Η πανδημία ανέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την ανάγκη να αναπτυχθούν και άλλοι τομείς πέραν του τουρισμού, ακόμη και σε περιφέρειες όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου που έχουν ποσοστό άνω του 90% του ΑΕΠ τους από τον συγκεκριμένο κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν είναι παραπάνω από θετική η είδηση ότι η ONEX μαζί με την Cisco και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υπογράφουν την ερχόμενη Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μνημόνιο συνεργασίας για το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο.

Η ONEX και η CISCΟ είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας  στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Νεωρίου της ONEX στο νησί της Σύρου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. .

Στο Κέντρο έχουν ομαδοποιηθεί οι λειτουργίες των ακόλουθων:

  • Λογισμικό Απομακρυσμένης Παρακολούθησης Απόδοσης,
  • Δίκτυα Αισθητήρων,
  • Εφαρμογές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) ,
  • Ψηφιακές Μονάδες Συλλογής Δεδομένων,
  • Μηχανισμός Πιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο,
  • Φιλτράρισμα Βελτίωσης Δεδομένων,
  • Τεχνολογίες Βάσει Μοτίβων,
  • Ευρυζωνικές Επικοινωνίες,
  • Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Δεδομένων,
  • Εργαλεία Συνεργασίας,

Καινοτόμες Λύσεις που σε συνδυασμό με τη ναυτιλιακή εξειδίκευση θα βοηθήσουν, όπως αναφέρεται, τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα πιο περίπλοκα επιχειρηματικά σενάρια και τις ανάγκες παρακολούθησης της απόδοσης τους.

Βασιζόμενοι στην μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία της Ελλάδας στον κλάδο της ναυτιλίας και συνειδοτοποιώντας οτι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο ναυτιλιακό τομέα υστερεί, εν συγκρίσει με άλλους τομείς, η ONEX και η CISCO, αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το νέο τεχνολογικό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα περιστρέφεται γύρω από τις νέες ευκαιρίες της αγοράς για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στόχος του κέντρου είναι  να παρέχει στις επιχειρήσεις μια ευρεία σειρά τεχνολογικών εργαλείων για την ενίσχυση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας τους.

Το επίκεντρο για να επέλθει η ανάπτυξη θα είναι ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο, σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες πτυχές μιας ναυτιλιακής επιχείρησης. Δεδομένης της μεγάλης τεχνογνωσίας, εμπειρίας και ηγετικής θέσης της Ελλάδας στον κλάδο της ναυτιλίας και συνειδητοποιώντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο ναυτιλιακό τομέα υστερεί, εν συγκρίσει με άλλους τομείς, η CISCO και η ΟΝΕΧ   καλωσόρισαν  την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συμμετέχει, μέσω του Αναπτυξιακού της Οργανισμού ῾῾Κ2 Α.Ε.῾῾, ως συνιδρυτής  και αρωγός στην υλοποίηση του εν λόγω κέντρου.

Η τριμερής αυτή συνεργασία θα επισφραγιστεί στις 27 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας και ίδρυσης του Κέντρου Τεχνολογίας, από τους Γ. Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Α. Τσιμπούκη, Γενικό  Διευθυντή της Cisco Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας και Π. Ξενοκώστα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX Neorion Shipyards.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here