Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ένας ικανότατος και τολμηρός επιχειρηματίας με όραμα και αξίες, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους εργαζομένους και στους συνεργάτες του.

Το ελληνικό επιχειρείν, στο οποίο συνέβαλε σημαντικά, είναι πλέον φτωχότερο μετά την απρόσμενη απώλειά του.

Συνεχιστής της αυτοκρατορίας του η αγαπημένη του κόρη, Μαριλένα Νιτσιάκου.

Άριστη γνώστης της αγοράς, καθότι ο πατέρας της είχε αναλάβει το κομμάτι της παραγωγής, ενώ η Μαριλένα το κομμάτι του μάρκετινγκ αλλά και την εμπορική διεύθυνση εδώ και χρόνια. Η ίδια ξεκίνησε την ενασχόληση με την πτηνοτροφία το 2004 βοηθώντας στην οργάνωση της εταιρείας στην Αθήνα. Όπως έχει δηλώσει, το όραμα που είχε ο πατέρας της για την επιχείρηση, είναι και δικό της.

Η κόρη του Θεόδωρου Νιτσιάκου έχει συμβάλλει στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας και στο “άνοιγμά” της στις Βαλκανικές χώρες, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Βρετανία, αλλά και στην είσοδο στο βόειο κρέας.

Η αυτοκρατορία που ξεκίνησε από την επαρχία

Αξιοποιώντας όλο τον κύκλο ζωής του κοτόπουλου, και όχι μόνο, ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό από μονάδες που καταπιάνονται από συσκευασμένα τρόφιμα και ζωοτροφές μέχρι τα βιοκαύσιμα κάνοντας πράξη τo zero waste και την κυκλική οικονομία.

Συγκεκριμένα μέσω της Foodmaster AEBE, με έδρα την Άρτα δραστηριοποιείται στην επεξεργασία κρέατος για την παραγωγή προψημένων σκευασμάτων, αλλαντικών, προϊόντων για τη μαζική εστίαση (γύρος, σουβλάκια, μπιφτέκια κοκ).

Παράλληλα μέσω της Βιομηχανίας Ζωοτροφών Νιτσιάκος έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ξηράς τροφής δυναμικότητας 5 τόνων ανά ώρα. Το εργοστάσιο λειτούργησε το 2006 και χρησιμοποιεί ως βασική πρώτη ύλη τα μη βρώσιμα είδη του πτηνοσφαγείου τα οποία συνιστούν εξαιρετικής ποιότητας συστατικά αφού αυξάνουν τη διατροφική αξία του τελικού προϊόντος και το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για σκύλους και γάτες. Σημαντικό μέρος της παραγωγής εξάγεται σε άλλες χώρες. Παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο εμπορίας ζωοτροφών για παραγωγικά ζώα.

Το πετράδι του στέμματος
Πετράδι του στέμματος αποτελεί η δραστηριοποιήση στον τουριστικό τομέα. Στην πόλη των Ιωαννίνων ξεχωρίζει το πέντε αστέρων Hotel Du Lac Congress Center & Spa δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. Διαθέτει 170 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, δύο εστιατόρια και μπαρ, σαλόνια με υπέροχη θέα στη λίμνη, χώρους πολλαπλών χρήσεων, ένα αυτόνομο συνεδριακό κέντρο και ένα κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1999 και πραγματοποίησε ριζική ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε το 2010.

Παράλληλα το Marilena Premium Hotel βρίσκεται στο Πυργί της Κέρκυρας και διαθέτει 83 δωμάτια κατανεμειμένα σε 7 κτίρια παραδοσιακής κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής ανάμεσα σε ελαιόδενδρα και κήπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here