Το αφεντικό τρελλάθηκε…αυξημένη κερδοφορία για τον ΟΤΕ με αποτέλεσμα η διοίκηση Τσαμάζ να προχωρά στην διανομή μερίσματος 0,46 ευρώ/μετοχή, σε αγορές ιδίων μετοχών (έως του ποσού των 120 εκατ. €), να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος (από τα έσοδα της πώλησης της Telecom Albania (κατά πάσα πιθανότητα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους).
   Η κερδοφορία του Οργανισμού και η αυξημένη μερισματική απόδοση ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της Deutsche Telekom, που εμφανίστηκαν μειωμένα στο τέταρτο τρίμηνο του 2018. Σαν να λέμε ο ΟΤΕ ενισχύει τον μητρικό γερμανικό όμιλο.
    Υπερθετική και η προσέγγιση της Citi, με τον οίκο να σημειώνει πως η αύξηση στην αποζημίωση των μετόχων αντανακλά τη σημαντική ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών που αναμένεται για το 2019.
      Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά, ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν στα 450 εκατ. € (!), λόγω μείωσης των κεφαλαιακών δαπανών και αύξησης των EBITDA.
       Για την Citi το μέρισμα, που θα διανείμει ο ΟΤΕ ξεπερνά τις προβλέψεις της. Ομως η είδηση βγαίνει από την διαπίστωση ότι οι κακές επιδόσεις στην Ρουμανία ήταν αναμενόμενες και η εταιρεία εξετάζει τρόπους να αποχωρήσει από την χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here