Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητείται σήμερα η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων του άρθρου 106α που είχε καταθέσει η Folli Follie, με στόχο την προστασία έναντι επιθετικών ενεργειών πιστωτών.

Η σημερινή διοίκηση της Folli Follie προσπαθεί ταυτόχρονα να ολοκληρώσει την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, με τη γνωστοποίηση της πρόσκλησης της Folli Follie προς τους πιστωτές ομολογιούχους της για την παροχή έγκρισης να αναμένεται στις 10 Αυγούστου.

πιστωτές ομολογιούχοι ζητούν να πάρουν την πλειοψηφία της OpsCo εταιρείας που βάσει του Σχεδίου Εξυγίανσης προβλέπεται να δημιουργηθεί.

  • Η αρχική πρόβλεψη έδινε το 49% στους πιστωτές και το 51% στους παλαιούς μετόχους (οικογένεια Κουτσολιούτσου, Fosun, Fidelity και μικρομέτοχοι). Στη νέα τους απαίτηση οι πιστωτές ζήτησαν να λάβουν το 90% προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας δεν θα τελούν υπό τη «διαχείριση» των βασικών μετόχων.

Για να ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη απαίτηση αναζητήθηκε η νομική φόρμουλα που θα στοιχειοθετήσει την «εξαφάνιση» των ποσοστών των βασικών μετόχων (τόσο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, όσο και των Fosun- Fidelity), η οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους έχει βρεθεί.

Στο μεταξύ η νέα διορισμένη διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη προχωρήσει την εκκαθάριση της εταιρείας Links of London,  της Ασιατικής θυγατρικής, ενώ εντύπωση προκαλεί η αρνητική γνώμη της PwC στη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων 2018 που δημοσίευσε η εταιρεία.

Εκκρεμεί η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης του 2019...

Καθοριστικής σημασίας θα είναι και η απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών –κατά πληροφορίες, αναμένεται τις επόμενες ημέρες– για την άρση ή μη της δέσμευσης σε βρετανική τράπεζα 1 εκατ. ευρώ.

Ενδεχόμενη αποδέσμευση του εν λόγω ποσού θα προσέφερε σημαντική ανάσα ρευστότητας στην εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here