Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, συζήτησαν στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρα εργασιών του Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο Δήμο της Αθήνας.

Μεγαλύτερο και από εκείνο στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι το πρόγραμμα έργων στην πρωτεύουσα που έχει δρομολογήσει ο δήμος και ήδη είναι σε εξέλιξη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

“Στην Αθήνα συνεργαζόμαστε με 135 φορείς, ιδρύματα και εταιρίες και μαζί τους έχουμε κάνει μία ισχυρή συμμαχία για την πόλη μας”, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:  “Η Αθήνα έχει μια ευκαιρία να κάνει τη μετάβαση”.  Όπως διευκρίνισε στην πόλη παρέχονται πλέον 120 ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του ιστότοπου eservices.cityofathens.gr ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη με την συνεργασία της Microsoft (Αθηνά Project), με αισθητήρες των θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αντικοινωνική στάθμευση.

Αθήνα smart city. 1.000 αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης στο κέντρο

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον “Μεγάλο Περίπατο” της Αθήνας και το αν επιβαρύνει την κίνηση στην οδό Πανεπιστημίου, ήταν κάθετα αντίθετος, λέγοντας ότι η κίνηση στους δρόμους δεν έχει “καμία σχέση” με τον Μεγάλο Περίπατο όπου συνήθως παρατηρείται σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της πόλης, εκτός της Πανεπιστημίου και υπενθύμισε ότι ανάλογες αντιδράσεις είχαν υπάρξει και με τις πεζοδρομήσεις της Ερμού και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου είναι: για την Πλατεία Συντάγματος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την οδό Πανεπιστημίου έως το τέλος του έτους ενώ πρόσθεσε ότι τα έργα ασφαλτόστρωσης των δρόμων της Αθήνας θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Πόσο κοστίζει ένα τετραγωνικό μέτρο σε β’ όροφο διατηρητέου στην  πλατεία Συντάγματος;

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Από το σύνολο των δρόμων προς ασφαλτόστρωση (1.150), έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί οι 520, ενώ 5 συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση 400 πεζοδρομίων”.  Από τις 7 συνολικά νέες πλατείες που θα δημιουργηθούν, ήδη συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν τις 2 πρώτες ενώ ταυτόχρονα προχωρά και η δημιουργία 7 νέων πεζόδρομων συμπλήρωσε.

Μεταμορφώνεται η πλατεία Συντάγματος

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας, ύψους 50 εκατ. ευρώ, αλλά και στην αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μητροπολιτικού φορέα, αποκλειστικά αρμόδιου για τις συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

“Το πρώτο βήμα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης είναι η δημιουργία ενός νέου Μητροπολιτικού Φορέα που θα είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό αλλά και τη διαχείριση του δικτύου δρόμων της πόλης, που θα χρησιμοποιεί συνδυαστικά και νέες τεχνολογίες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here