Οι υπογραφές μπήκαν, μένει να φανεί αν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και (κυρίως) αν θα είναι επιτυχημένο για ένα διαχρονικό πρόβλημα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο λόγος για το «μεγαλύτερο πρόγραμμα έξυπνης στάθμευσης στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος προχώρησε σε συμφωνία με την κοινοπραξία των ΟΤΕ και ΟΝΕΧ μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων – ΔΑΕΜ Α.Ε..

Η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση στο οδόστρωμα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, σε πρώτη φάση στην περιοχή του Ευαγγελισμού και του Κολωνακίου, 1000 αισθητήρων έξυπνης στάθμευσης, που μέσω mobile εφαρμογής (iOS και Android), θα ενημερώνουν τους οδηγούς που ακριβώς υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Οι οδηγοί, μόλις παρκάρουν σε έξυπνη θέση στάθμευσης, θα μπορούν μέσω της υπάρχουσας mobile εφαρμογής My Αthens Pass, να πληρώνουν για τον χρόνο στάθμευσής τους. Παράλληλα, οι 1000 αυτοί αισθητήρες, θα συνδράμουν στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας για καλύτερη αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης. Η πλατφόρμα θα παρέχει στη Διοίκηση του Δήμου ένα κέντρο ελέγχου λειτουργίας με ταμπλό (dashboards), όπου θα αποτυπώνεται η συνολική εικόνα της στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αστυνομία θα έχει τη δυνατότητα από απόσταση να ελέγχει τη νομιμότητα και την πληρωμή της θέσης στάθμευσης καθώς και την εύρυθμη λειτουργία όλου του συστήματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 498.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here