Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, υπέγραψε  ένα νομοσχέδιο ύψους 430 δισ. δολ. που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πακέτο για το κλίμα στην ιστορία των ΗΠΑ, σχεδιασμένο να μειώσει τις εγχώριες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

  • H νομοθετική παρέμβαση έχει ταυτόχρονα στόχο να μειώσει τις τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στη χώρα.

Ο Joe Biden  συμμετείχε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο με ηγέτες των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Joe Manchin από τη Δυτική Βιρτζίνια, η υποστήριξη του οποίου ήταν ζωτικής σημασίας για την ψήφιση του νόμου.

Ο Biden χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να επικρίνει τους Ρεπουμπλικάνους.

  • “Σε αυτή την ιστορική στιγμή, οι Δημοκρατικοί τάχθηκαν στο πλευρό του αμερικανικού λαού και κάθε Ρεπουμπλικανός τάχθηκε στο πλευρό των ειδικών συμφερόντων”
  • “Κάθε Ρεπουμπλικανός στο Κογκρέσο καταψήφισε αυτό το νομοσχέδιο”

H νομοθεσία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τις χαμηλότερες τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη μείωση των εγχώριων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Θα επιτρέψει επίσης στη Medicare να διαπραγματευτεί χαμηλότερες τιμές φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και να διασφαλίσει ότι οι μεγάλες εταιρείες και οι πλούσιοι πληρώνουν τους φόρους που οφείλουν.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, μειώνοντας το ομοσπονδιακό έλλειμμα.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Mitch McConnell, υποστήριξε πάντως ότι ο νέος νόμος θα έχει αντίθετο αντίκτυπο.

  • “Οι Δημοκρατικοί λήστεψαν τους Αμερικανούς πέρυσι οδηγώντας την οικονομία μας σε πληθωρισμό ρεκόρ. Φέτος, η λύση τους είναι να το κάνουν για δεύτερη φορά. Το κομματικό νομοσχέδιο που υπέγραψε σήμερα ο Πρόεδρος Μπάιντεν σημαίνει υψηλότερους φόρους, υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας και επιθετικούς ελέγχους των φορολογικών αρχών” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here