Πληθαίνουν οι περιπτώσεις που μεσαία τραπεζικά στελέχη κωλυσιεργούν (ή ακόμη και μπλοκάρουν) ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, με συνέπεια στα μύρια όσα εμπόδια που υπάρχουν στην προσπάθεια διευθέτησης των NPLs να προστίθεται ακόμη ένα.

Το σύμπτωμα αυτό σημειώνεται και στις 4 συστημικές τράπεζες και αποδίδεται στη μη νομική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών, με συνέπεια αυτά να αρνούνται να προωθήσουν στα υψηλότερα κλιμάκια τους σχετικούς φακέλλους. Όπως εξηγούσε τραπεζική πηγή στο www.banks.com.gr για να πάρει έγκριση ένας φάκελλος απαιτούνται (τουλάχιστον) τρεις υπογραφές (ισάριθμων τμημάτων της τράπεζας, από τον εσωτερικό έλεγχο μέχρι το αρμόδιο τμήμα εκκαθάρισης) μέχρις ότου φθάσει στον διευθύνοντα (ειδικότερα όταν πρόκειται για δάνεια μεγαλύτερα των 20-50 εκατ. Ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα).
Εύλογα όσο θα εντείνεται η προεκλογική αντιπαράθεση μεσαία στελέχη- με πρόσχημα την διαφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή- όλο και θα εμφανίζονται πιο απρόθυμα να επιταχύνουν την διεκπεραίωση φακέλλων μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
Αυτό γιατί η ασυλία, που έχει παρασχεθεί- μετά από έντονες πιέσεις των δανειστών- αφορά μόνο στα υψηλόβαθμα στελέχη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου  με εκτελεστικές αρμοδιότητες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here