Μία νέα ενεργειακή επένδυση προϋπολογισμού 300-350 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο Όμιλος Κοπελούζου, με την εγκατάσταση στη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης ενός ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού φυσικού αερίου ισχύος 622 MW. Στόχος είναι η κατασκευή να ξεκινήσει στις αρχές του 2020, καθώς έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο νέος σταθμός αποτελείται από μία αεριοστροβιλική μονάδα 450 MW και μία ατμοστροβιλική 212 MW. Η καθαρή ισχύς του θα ανέρχεται σε 650 MW. Μετά την έγκριση της άδειας και μέχρι την έναρξη κατασκευής, θα μεσολαβήσει η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, καθώς και η έκδοση της άδειας εγκατάστασης του έργου.

Η κατασκευή θα διαρκέσει 27 μήνες από την έκδοση της άδειας εγκατάστασης, ενώ η έναρξη εμπορικής λειτουργίας τοποθετείται στην αρχή του β’ τριμήνου του 2022, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία.

Η επένδυση του Ομίλου Κοπελούζου κινείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής τάσης για αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως «καυσίμου – γέφυρα» στην ηλεκτροπαραγωγή, με σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας τροφοδοσίας και της ευστάθειας του συστήματος, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ αυξάνουν ολοένα περισσότερο τη συμμετοχή τους στο ενεργειακό μίγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here