H πανδημία του κορωνοϊού, κόστισε ακριβά στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα της χώρας, η οποία με αυστηρά μέτρα «θωρακίστηκε» για τον περιορισμό της μετάδοσης.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα «πάγωσε» καθώς εν μέσω έξαρσης του covid-19 έκλεισαν κάποιες από τις μεγαλύτερες συμφωνίες, ενώ άλλες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο.

Skroutz

Στις 21 Απριλίου ανακοινώθηκε μεγάλο deal Deal της Skroutz με τη CVC Capital Partners μέσω του οποίου η δεύτερη αποκτά πακέτο μειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ειδικότερα η συμφωνία αφορά την εξαγορά του 45% της εταιρείας που διαχειρίζεται το «ψαχτήρι» φθηνών προϊόντων Skroutz. Η νέα αυτή συνεργασία με την CVC Capital Partners – αποτέλεσμα συζητήσεων που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019 – διευρύνει τις δυνατότητες της εταιρίας για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη δυναμική της ομάδας της Skroutz για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Πόρτο Καρράς

Στις 15 Απριλίου επετεύχθη κατ’ αρχήν συμφωνία επετεύχθη για τη μεταβίβαση του Πόρτο Καρράς στην Belterra Investments, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Στα βασικά σημεία της συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται το κατ’ αρχήν συνολικό τίμημα για την εξαγορά του θερέτρου, ύψους 205.000.000 ευρώ. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η πώληση των μετοχών για την «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Forthnet

Όπως είχε γράψει το banks.com.gr στις 28 Απριλίου, η πολύπαθη συμφωνία για την πώληση της Forthnet φαίνεται ότι τελικά… βρήκε τον δρόμο της. Έτσι, έπειτα από την αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη διεκδίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, τρεις “μνηστήρες” εκδήλωσαν ενδιαφέρον: o όμιλος Antenna, η Duet Private Equity και η BCP- United Group. Όπως όμως όλα δείχνουν οι τράπεζες μέτοχοι κατέληξαν σε κοινή απόφαση να προχωρήσουν σε αποκλειστικές επαφές με το fund του Νίκου Σταθόπουλου.

Eλληνικό success story με την παραγωγή μασκών

Τελευταίο αφήσαμε το ελληνικό success story που ανέδειξε για ακόμη μία φορά το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, που εν μέσω κρίσης “είδε” μια ευκαιρία. Αναφερόμαστε στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών, πρότυπο για όλη την Ευρώπη. Έγινε ηλεκτρονική δημοπρασία και ένα “χτύπημα” των δύο Θεσσαλών που έδωσαν καλύτερη τιμή από άλλους ανταγωνιστές, κατοχύρωσε δύο γραμμές παραγωγής που πωλούσαν οι Κινέζοι. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Αχιλλέα Νταβέλη και τον αντιπρόεδρο του ίδιου συνδέσμου Γιάννη Τσερέπα. Το στήσιμο του εργοστασίου αποδεικνύει τα απτά και άμεσα αποτελέσματα που μπορεί να αποφέρει η συνεργασία ιδιωτικού – κρατικού τομέα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ