Τον Μάρτιο, η SEAT πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις της σε έναν μήνα, στις σχεδόν επτά δεκαετίες ιστορίας της. Η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 62,500 οχήματα, ήτοι 3.5% περισσότερο από τον Μάρτιο του 2018 (60,400), ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ο υψηλότερος αριθμός πωλήσεων για έναν μήνα.

Τα αποτελέσματα του Μαρτίου συνέβαλαν να κλείσει με ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο για την SEAT. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8,8% σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 και με 151,400 οχήματα που παραδόθηκαν, ο αριθμός ξεπέρασε το περσινό πρώτο τρίμηνο (139,200).

Οι παραδόσεις της μάρκας CUPRA* επηρεάζουν σίγουρα θετικά τα αποτελέσματα της εταιρείας. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η CUPRA πούλησε 6,000 αυτοκίνητα, ήτοι 115.7% περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως χάρη στην συμβολή του CUPRA Ateca.

Ο αντιπρόεδρος Marketing και Πωλήσεων της SEAT και Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA, Wayne Griffiths, επεσήμανε ότι «η ευρεία γκάμα νέων προϊόντων μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να σπάζουμε ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το οικονομικό σκηνικό παρουσιάζει αβεβαιότητες και προκλήσεις, και ως εκ τούτου, το ρεκόρ που επιτύχαμε κατά το πρώτο τρίμηνο είναι ακόμη πιο σημαντικό. Το νέο SEAT Tarraco θα ενισχύσει τις παγκόσμιες πωλήσεις μας, γεγονός που μας δίνει εμπιστοσύνη για το έτος. Επιπλέον, τα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της CUPRA μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την παρουσία της μάρκας στην Ευρώπη και σε στρατηγικές περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική και η Λατινική Αμερική».

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με την Αλγερία, πρωτοστάτησαν στην παγκόσμια αύξηση πωλήσεων της SEAT. Η Ισπανία και η Γερμανία ήταν οι δύο κύριες αγορές, με πωλήσεις 29.400 οχημάτων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,2% στη Γερμανία και 2,9% στην Ισπανία, παρόλο που οι ταξινομήσεις στη χώρα μειώθηκαν κατά περίπου 7%. Η SEAT είναι συνολικά η κορυφαία μάρκα στην Ισπανική αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς και στις λιανικές πωλήσεις.

Το ρεκόρ της SEAT μπορεί επίσης να εξηγηθεί από την ανάπτυξη σε χώρες όπως η Γαλλία (8.100, + 10.5%), η Ιταλία (7.000, + 12.3%), η Αυστρία (6.000, + 4.3%), οι Κάτω Χώρες (3.000, + 16.2%). Η μάρκα πέτυχε τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων του πρώτου τριμήνου σε δύο από τις παραπάνω αγορές, την Αυστρία και την Ελβετία.

Επιπλέον, η Αλγερία είναι μία από τις χώρες όπου οι παραδόσεις της SEAT αυξήθηκαν περισσότερο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 και έθεσαν νέο ρεκόρ: 10.000 πωληθέντα οχήματα (+ 38,8%). Η πορεία στο Μεξικό είναι επίσης θετική (+6,2%), το οποίο παραμένει μια από τις βασικές αγορές για την μάρκα με 6.400 αυτοκίνητα.

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το 2018, η SEAT πούλησε 517.600 οχήματα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στην ιστορία των 68 χρόνων της μάρκας, πέτυχε τα υψηλότερα κέρδη μετά φόρων τα οποία ανέρχονται σε 294 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών πλησίασε τα 10 δις ευρώ.

Στο SEAT Group εργάζονται σχεδόν 15.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza, Leon και Arona. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Ateca και Toledo στη Τσέχικη Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στη Πορτογαλία και το Mii στη Σλοβακία. Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Η SEAT διαθέτει ήδη στη γκάμα της την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου  να προωθήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

 

(*σημείωση:αποτέλεσμα ενσωματωμένο στο σύνολο των πωλήσεων της SEAT).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here