Με την ψηφιακή τραπεζική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες να είναι αρκετές, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum.

Το 9th Digital Banking Forum διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και θα διεξαχθεί υβριδικά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn.

Ο κ. Γιώργος Μαρκατάτος πρόεδρος ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος) μίλησε στο 9th Digital Banking Forum.

Σήμερα, ο ΣΕΚΕΕ εκπροσωπεί έναν δυναμικό κλάδο με περισσότερες από 75 επιχειρήσεις που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών περί τα € 400Μ και διαθέτουν παρουσία σε 40 χώρες.

Ο κλάδος είναι ίσως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με αυξανόμενη συνεισφορά στο εθνικό Α.Ε.Π.

“Υπάρχει ένα τεράστιο οικοσύστημα που χρειάζεται την συνεργασία μας, υπάρχει funding πανω στο fintech. Αυτό που μπορώ να σας πω συνολικά ότι ως σύνδεσμος τεχνολογίας έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας πανω στο fintech, βοηθάμε επιχειρήσεις να βγουν στο εξωτερικό και να βρουν τα best practices. Πλέον στήνεται ένα μεγάλο fintech οικοσύστημα.

Πλέον, οι εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν και παρέχουν υπηρεσίες προς την τράπεζες, όπως onboarding, aggregators κτλ. To οικοσύστημα τεχνολογίας αποτελείται από πολλά κομμάτια, που αν κάποιος τα συνδυάσει, τότε συστήνεται ένα νέο ψηφιακό ίδρυμα πληρωμών” τόνισε.