Με την ψηφιακή τραπεζική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες να είναι αρκετές, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum.

Το 9th Digital Banking Forum διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και θα διεξαχθεί υβριδικά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn.

H κα. Έφη Πρεσβεία, Chief Technology and Operating Officer, της Attica Bank μίλησε για τον μετασχηματισμό της τράπεζας και το μεγάλο πλάνο ανακεφαλαιοποίησης.

Η Attica Bank είναι μια συστημική τράπεζα, η 5η σε δυναμικότητα στην Ελλάδα. Μετασχηματιζόμαστε ψηφιακά με το advantage του μικρού όγκου που έχουμε και του μικρού αριθμού καταστημάτων.

Η ψηφιοποίηση αποτελεί μεγάλη πρόκληση, προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους για αύξηση των εσόδων και μείωση του κόστους, το κομμάτι των Npes πάει πολύ καλά, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα “τρέχει” το μεγάλο project της ανακεφαλαιοποίησης

Το IT master plan έχει σκοπό να εκσυγχρονίσει τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών, ενώ παράλληλα επενδύουμε στην τεχνολογία των εφαρμογών.

Το work force στοχεύει ώστε η τράπεζα το 2023 να έχει μια άλλη μορφή εκτελώντας το πλάνο και τον προϋπολογισμό, ώστε να ειναι διαφορετική και πιο αυτοματοποιημένη.

Οι τράπεζες με το μέγεθος που είχαν φτάσει τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να εξορθολογιστούν και πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία.

Η αύξηση των εσόδων σημαίνει και μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία. Οι τράπεζες θα πρέπει να στοχεύσουν στη μείωση κόστους και ρίσκου, ώστε να ναι κερδοφόρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here