Με την ψηφιακή τραπεζική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες να είναι αρκετές, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum.

Το 9th Digital Banking Forum διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και θα διεξαχθεί υβριδικά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn.

O κ. Παντελής Τζωρτζάκης, αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας, μίλησε στο 9th Digital Banking Forum με θερμές ευχαριστίες για την άψογη υβριδική διοργάνωση του συνεδρίου.

“Η τεχνολογία αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας. Δεν με φοβίζει η κακή της χρήση. Στο κομμάτι των ψηφιακών δεξιοτήτων ο χρήστης έχει προστατευθεί, η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δίνει περισσότερα εργαλεία.

Στην Αναπτυξιακή Τράπεζα έχουμε ξεκινήσει τα δυο τελευταία χρόνια να υιοθετούμε και να εφαρμόζουμε μια ψηφιακή προσέγγιση ώστε να στηριχτούν οι πελάτες μας που είναι οι συστημικές τράπεζες και η ΜμΕ επιχειρηματικότητα.

-Μέσα από χρηματοδότηση

-Διεθνείς ψηφιακές πλατφόρμες 

-Αυτόματη επαναξιολόγηση με κριτήρια innovation και ESG

Το ESG ήρθε για να μείνει. Η Αναπτυξιακή Τράπεζα ενέκρινε 8.2 δισ ευρώ εκταμιευμένων δανείων, πάντα σε συνεργασία με τις εμπορικές τράπεζες. Εγκρίθηκαν 37.520 δάνεια και βοηθήσαμε στην περίοδο της κρίσης να διατηρηθούν περί τις 15.000 θέσεις εργασίας.

 

Εντός Μαΐου θα κυκλοφορήσει ένα νέο προϊόν, το πρώτο αναπτυξιακό δάνειο που ουσιαστικά συνδυάζει κριτήρια esg kai innovation. Ζουμε σε μία ελεύθερη αγορά, με ελεύθερη διακίνηση ανθρωπων και κεφαλαίων. Πρέπει να βρούμε τρόπο να στηρίξουμε τις εταιρείες για να γίνουν ανταγωνιστικές, όχι μόνο εντός, αλλά στην διεθνή αγορά.

Το σύνολο του χαρτοφυλακίου ανέρχεται στα 140 εκατ. Ευρώ και το ποσό δανεισμού θα κυμαίνεται από 25.000 ευρώ μέχρι μισό εκατομμύριο με εγγύηση το 80% και δεκαετή περίοδο δανείου. 

Όταν μια εταιρεία πληροί τις προϋποθέσεις, το 20% θα μετατραπεί σε επιχορήγηση. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που η Ευρώπη βλέπει το ΕΣΠΑ. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονολογική προσέγγιση για τα δάνεια. Πρέπει να πάμε σε υβριδική μορφή”. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Tzortzakis_Presentation for Digital Banking Forum