Η οικογένεια Μαρινάκη με τον νέο Όμιλο εταιρειών που έχει αναπτύξει μπαίνει για τα καλά στον τομέα υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (consumer services) και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αρχικά έγινε με επιτυχία η εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην εταιρεία ταχυμεταφορών Courier Center.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Wellcomm, με στόχο την αγορά των marketplaces, και ισχυρό ανταγωνισμό όπως η Skroutz και το Public Marketplace.

Αποκλειστική συνέντευξη του Β. Σταύρου (ΑΒ Βασιλόπουλος) για το λιανεμπόριο της νέας εποχής

Στις 30 Δεκεμβρίου 2021 με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης Wellcomm, που αναφέρεται στην «ίδρυση διαδικτυακής πύλης – marketplace, δυναμικότητας 150 συμβεβλημένων επιχειρήσεων» κόστους ίσου με 4.098.154,57 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.987.544,00 ευρώ.

Η οικογένεια Μαρινάκη εισέρχεται δυναμικά στις ταχυμεταφορές με μια μεγάλη εξαγορά

Σκοπός της είναι η εμπορία μέσω διαδικτυακών τόπων (websites) ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων, ή σε καταστήματα, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, πάσης φύσεως προϊόντων και αγαθών και ιδίως μηχανημάτων και δικτύων πληροφορικής, software, περιφερειακών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ειδών βιβλιοπωλείου, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης, οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ειδών προσωπικής φροντίδας και ευεξίας, οχημάτων κ.ά.

Σύμβουλος – Διαχειριστής της εταιρείας έχει οριστεί ο Χρήστος Καλογεράκης, που δηλώνει CEO & Co-Founder της Welcomm.

Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος που ταυτίστηκε ως επικεφαλής της αλυσίδας Public, έχοντας στο ενεργητικό του το «γύρισμα» των Public σε λειτουργική κερδοφορία, από τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε, και την αδιάλειπτη ανοδική πορεία των πωλήσεων. O Χρήστος Καλογεράκης έχει συνδέσει επίσης τη θητεία του με την την καθιέρωση της «Black Friday» και τη δημιουργία του μεγαλύτερου marketplace στην Ελλάδα.

Public-MediaMarkt: Σε αναζήτηση νέου CEO μετά την αποχώρηση του Χρήστου Καλογεράκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here