Γράφει η “ξενοδόχος” 

Προχωρά με τις εγκρίσεις το πλάνο για τη δημιουργία του glamping στη Βούλα που έχει αναλάβει, κατόπιν του σχετικού διαγωνισμού του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η Grivalia μέσω του φορέα «ΒΔ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IKE».

Μάλιστα, με βάση τις σχετικές αναρτησεις στη ‘’Διαύγεια’’ το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας έχει υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο που αναφέρεται στην «ίδρυση τουριστικής οργανωμένης κατασκήνωσης (CAMPING) 5* – Camping Βούλας» στην Ακτή Α’ Βούλας του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 9,7 εκατ. ευρώ. 

Tο ποσό ενίσχυσης υπό τη μορφή της επιχορήγησης αντιστοιχεί σε 2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που συνδέεται με τον ξενοδοχειακό βραχίονα της Grivalia Hospitality είχε κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό προ πανδημίας, εν έτει 2019, ωστόσο το πλάνο για τη λειτουργία του νέου glamping πήγε ως προς το χρονοδιάγραμμα πιο πίσω, πέραν φυσικά και των εγκρίσεων που θα πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο αδειοδοτήσεων.

Με βάση το επενδυτικό πλάνο θα γίνει πλήρης αναβάθμιση της έκτασης με σχεδιασμό για αποδοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων όπως η φύτευση ειδών με μειωμένες απαιτήσεις νερού, με δενδροφύτευση άνω των 450 νέων δέντρων, με ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, νέο χώρο parking κ.α.

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της επένδυσης αναμένεται να δημιουργηθούν άνω των 350 νέων θέσεων εργασίας.

Η συνολική κάλυψη της έκτασης με κτίρια φθάνει τα 091,06 τ.μ. επί συνόλου ακινήτου έκτασης 56 στρεμμάτων.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία πολυτελών σκηνών (Glamping) εκ των οποίων κάποιες είναι προδιαγραφών ΑΜΕΑ, 22 τουριστικών δωματίων τύπου `bungalow`, τριών εστιατορίων/αναψυκτηρίων, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης περιπάτων κ.α..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here