Γράφει η «ξενοδόχος»

Μετά τη ΔΕΘ  στη Θεσσαλονίκη, που έδωσε ένα ακόμη χτύπημα στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία της πόλης, έρχεται το νέο χτύπημα ελέω κορωνοϊού, αυτή τη φορά για τους ξενοδόχους της Αθήνας από την ακύρωση του Μαραθωνίου, ο οικονομικός αντίκτυπος του οποίου υπολογίζεται συνολικά για την πόλη σε επίπεδα άνω των  30 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στο ‘’banks.com.gr’’ ξενοδόχοι και τουριστικοί φορείς τα τελευταία χρόνια είχαν δημιουργηθεί ουκ ολίγες συνέργειες με αφορμή τη μεγάλη διοργάνωση, με αποτέλεσμα η τουριστική κίνηση στην πόλη να επεκτείνεται όχι μόνο το Σαββατοκύριακο του Μαραθωνίου αλλά πρίν και μετά από αυτό.

Τα νούμερα ήταν αυξητικά παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια και στο Ελ. Βενιζέλος, απόδειξη ότι τέτοιου είδους μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μπορούν να αποτελέσουν τονωτικές «ενέσεις» εκτός της υψηλής σεζόν.

Σε αυτό είχαν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και τα «πακέτα» με συνδυαστικά κίνητρα περισσότερων διανυκτερεύσεων από τα αθηναϊκά ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία μετατρέπονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης σε επίσημα ξενοδοχεία του Μαραθωνίου. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι και το εμβληματικό Ηilton το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι το επίσημο ξενοδοχείο του Μαραθωνίου και σε αυτό φιλοξενούνται οι elite αθλητές και όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίου.

Από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας 2020, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 7 & 8 Νοεμβρίου 2020, παρά το γεγονός ότι όπως δηλώνουν οι επιτελείς του,

  • «κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια σε επαφές και συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς της χώρας, και ιδίως τον ΕΟΔΥ, προσπαθώντας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του ετήσιου ιστορικού Αγώνα, με ένα αυστηρότατο υγειoνομικό πρωτόκολλο, αποκλειστικά με τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Δρόμου, με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και με τη διενέργεια COVID-19 tests σε όλους τους συμμετέχοντες, με τον ΣΕΓΑΣ να αναλαμβάνει το κόστος της διαδικασίας».

Εξ’ ού και η απόφαση τελικά για τη διενέργεια ενός virtual αγώνα εντός του Νοεμβρίου, ανοικτού για όλους, ο οποίος θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τρέχοντας είτε ατομικά είτε μαζί με φίλους ή μέλη των οικογενειών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here