Η κυβέρνηση (όχι όμως το οικονομικό επιτελείο) επιχειρούν να περάσουν προς την ευρύτερη κοινή γνώμη, την εντύπωση πως διαπραγματεύονται σθεναρά με τους δανειστές το “ιερό δικαίωμα για την πρώτη κατοικία“.

Βλέπετε…όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ του “…κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη...” τείνει να μεταλλαχθεί στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ “…και το πρώτο σπίτι στα χέρια τραπεζίτη…” θα πρέπει να βρει έναν εύσημο τρόπο και να μην ξεγυμνωθεί εντελώς, προεκλογικά μάλιστα, και τα προσχήματα να φανεί πως τηρεί και με τις οδηγίες των δανειστών να συμμορφωθεί.

Η στήλη Ψυχρή Λογική, σας προϊδέαζε το τελευταίο διάστημα και για αυτήν την…κωλοτούμπα της κυβέρνησης, με την τελευταία να φθάνει την Τετάρτη στο σημείο να επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα με…άρωμα μονομερούς ενέργειας.
Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει και παρά το κλίμα, που επιχειρεί να διαμορφώσει το Μαξίμου η ουσία είναι πως η κυβέρνηση θα συρθεί σε συμφωνία, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση “δείχνει” και το χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου χθες Πέμπτη ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε +1,62% στις 570,33 μονάδες με συναλλαγές αξίας σχεδόν 10 εκατ. ευρώ και η απόδοση των κρατικών ομολόγων (στο 3,741% το 10ετές και στο 2,567% το 5ετές) αλλά κυρίως στο συνέδριο της Morgan Stanley για τις τράπεζες στο Λονδίνο.
Ειδικότερα στο Citi το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, η θετική προσέγγιση αρκετών fund managers, τα ζητήματα που τέθηκαν σε Β2Β συναντήσεις ουδεμία ανησυχία για μη συμφωνία είχαν, απεναντίας.
Συνεπώς θα έλεγα πως το χρηματιστηριακό ταμπλό, η αγορά των κρατικών τίτλων αλλά και το κλίμα στο συνέδριο της Morgan Stanley λένε την αλήθεια για την επικείμενη συμφωνία δανειστών- κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία. Συμφωνία, που προφανώς θα απέχει παρασάγγες από τις αρχικές μαξιμαλιστικές και εξωπραγματικές προτάσεις Φλαμπουράρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here