Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε στο 10o Digital Banking Forum με τίτλο “The fintech era”, ο κ. Μάνος Μακρομάλλης Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ, Δ/νων Σύμβουλος Excelon. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μακρομάλλης είπε ότι με το κομματι του fintech το banking που είναι ένα υπερσύνολο αλλάζει, αλλά υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις. 

Ο τραπεζικός τομέας κινούνταν παλαιότερα στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών, αλλά δεν εξελισσόταν, ανέφερε ο κ. Μακρομάλλης. Το fintech τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα απίστευτο hype. Υπολογίζεται ότι για κάθε 5 δολάρια που δαπανούνταν, το 1,5 πήγαινε σε fintech. Μιλάμε για ΑΙ, blockchain χρήμα,  ψηφιακό χρήμα, που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Το παραδοσιακό χρήμα δεν ξέρουμε από πού προέρχεται και σε ποια χέρια περνά. Το blockchain, αντιθέτως ξέρουμε πού αρχίζει, που κατευθύνεται και πού καταλήγει. 

Αναφερόμενος στους ΑΙ μηχανισμούς είπε ότι εξαλείφουν τη γραφειοκρατία, σε υπηρεσίες όπως π.χ. το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού. Οι τράπεζες ενσωματώνουν αυτές τις υπηρεσίες. Και στην Ελλάδα παρατηρείται ότι έχει αλλάξει το customer journey, ο πελάτης βελτιώνεται  με αυτό που παίρνει.

“Δίνουμε χώρο σε επόμενες γενιές που έχουν ανάγκη από πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες. Εκτός από τα payments υπάρχει μια μεγάλη πληθώρα υπηρεσιών που εξυπηρετούνται μεσω fintech, όπως loyalty, tradeable loyalty κ.α. Εμείς έχουμε μια σειρά απο εταιρείες που παράγουν τεχνολογία και είνα χαρά μας ότι εξελίσσεται και το ρυθμιστικό πλαίσιο” τόνισε.

Και κατέληξε:

“Οι εταιρείες μας κάνουν disrupt τεχνολογικά, βοηθάμε να εκπροσωπηθεί αυτό το οικοσύστημα”.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here