Τα επόμενα βήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου είναι από τα βασικά θέματα του Digital Banking Forum 2021, το συνέδριο της ethosEVENTS για τον τραπεζικό κλάδο, το οποίο αναδεικνύει -για μία ακόμη χρονιά- τις τάσεις που διαμορφώνονται στη συγκεκριμένη αγορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Μάνος Μακρομάλλης, ιδρυτικό μέλος της Excelon, Γενικός Γραμματέας ΣΕΚΕΕ, ο οποίος εν συντομία αναφέρθηκε στον χώρο του fintech και τις καινοτομίες που εισήγαγε, καθώς και για την δεκαετή πορεία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας που εκπροσωπεί περισσότερες από 75 εταιρείες.

“Η αγορά είναι μεγάλη. Ο χώρος του fintech ξεκίνησε από τις πληρωμές, αλλά δεν είναι αυτή η μοναδική του καινοτομία” ανέφερε.

Ο ΣΕΚΕΕ μέσα από μία δεκαετή πορεία με καινοτομία, εξελίχθηκε σε θεσμό που εντείνει τις προσπάθειες μέσα από συνεργασίες και ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες επιχειρήσεις, από start-ups μέχρι πολυεθνικές με ποικίλα χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για τις εφαρμογές στην fintech industry, όπως για παράδειγμα τις ψηφιακές βοηθούς που μπορούν να “συμβουλεύσουν” τον χρήστη για κάποια επένδυση, για υπηρεσίες που εύκολα και γρήγορα δίνουν μία μικροπιστότητα, αλλά και για το blockchain που άλλαξε τον τρόπο που κινείτει το “χρήμα”.

“Πλέον συζητάμε για το ψηφιακό ευρώ, η Κίνα κυκλοφόρησε το ψηφιακό γουάν, οι τράπεζες χρησιμοποιούν το blockchain. Το fintech δεν είναι μόνο πληρωμές. Πολλές start ups δημιουργούν καινοτομίες και ενισχύουν τα σύγχρονα προϊόντα”.

Χάρης Λιναρδάκης, IBM: Τα ασφαλή “ταξίδια” επιταχύνουν τον τραπεζικό μετασχηματισμό

Κ. Μακρυπίδης, ΟΤΕ: Πως η τεχνολογία αλλάζει τα τραπεζικά business models

Γιώργος Αναστασόπουλος, Fortinet: H λύση SD-WAN “μεταμορφώνει” την οικονομική βιομηχανία

Ο Β. Παναγιωτίδης, ΕΕΤ, στο DBF21 για το ψηφιακό ευρώ και τις άμεσες πληρωμές

James White στο DBF21: Η αληθινή εμπειρία σε έναν ψηφιακό κόσμο και ο ρόλος των φυσικών καταστημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here