Μία άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίασε έκανε στη διάρκεια της Ενότητας 1 με τίτλο: «Η νέα omnichannel προσέγγιση των τραπεζών και ο ρόλος των φυσικών καταστημάτων» ο κ. James White, Design Director, Allen International (Part of Accenture Interactive) στο 8ο Digital Banking Forum 21.

Οι τράπεζες πρέπει να σκέφτονται σαν καταστήματα λιανικής” τόνισε στην αρχή της παρουσίασής του ο κ. White παραθέτοντας όλες τις μεγάλες συνεργασίες της εταιρείας με κολοσσούς (HSBC, CIVC, BP, LlOYDS, EMIRATES NBD) που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Μίλησε για την φυσική εμπειρία στον νέο ψηφιακό κόσμο και τον εξελισσόμενο ρόλο των φυσικών καταστημάτων.

“Αυτό που κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε τον ρόλο του physical. Ζούμε σε μία εποχή επιταχυνόμενης αλλαγής. Πολλοί από τους πελάτες μας δίνουν βάση στο θέμα της ασφάλειας, η χρηματοοικονομική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα. Τα lockdowns μας ενεργοποίησαν, αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες μας. Σε έναν ψηφιακό κόσμο, ο ανθρώπινος χαρακτήρας παραμένει σημαντικός” τόνισε.

Δείτε μέρος της παρουσίασης:

 

“Η τραπεζική ενσυναίσθηση στην επαφή με τους πελάτες είναι κομβικής σημασίας. Οι πελάτες ανταμοίβουν τα branch που επιδεικνύουν ενσυναίσθηση. Παρά την επιτάχυνση, τα μετρητά παίζουν έναν σημαντικό ρόλο, παρά τη μείωση της χρήσης τους. Υπάρχει η ανάγκη τα branch να εξελίξουν την αλληλεπίδραση με τους πελάτες τους. Το υποκατάστημα του μέλλοντος πρέπει να είναι συναφές με τις μεταβαλλόμενες αλλαγές των πελατών, και να εξασφαλίσει τη δέσμευση των πελατών. Η ασφάλεια είναι πρωτεούσης σημασίας” τόνισε ο Design Director, Allen International.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη φέρνει τους ανθρώπους κοντά και βοηθά τον πελάτη.

Δείτε επίσης:

 

Σ. Κυριάκος, Alpha Bank: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πανδημία και η digital επιτυχία

Χάρης Λιναρδάκης, IBM: Τα ασφαλή “ταξίδια” επιταχύνουν τον τραπεζικό μετασχηματισμό

Κ. Μακρυπίδης, ΟΤΕ: Πως η τεχνολογία αλλάζει τα τραπεζικά business models

Γιώργος Αναστασόπουλος, Fortinet: H λύση SD-WAN “μεταμορφώνει” την οικονομική βιομηχανία

Ο Β. Παναγιωτίδης, ΕΕΤ, στο DBF21 για το ψηφιακό ευρώ και τις άμεσες πληρωμές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here