Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2023 υποχώρησαν οι μετοχές της LVMH (LVMH.PA) την Τετάρτη αφού ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας ανέφερε βραδύτερη ανάπτυξη πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός και η οικονομική αναταραχή περιορίζουν τις δαπάνες μετά την πανδημία.

Οι μετοχές των εταιρειών πολυτελείας δέχθηκαν πιέσεις ενόψει της επιβράδυνσης και της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από την αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι μετοχές της LVMH, η οποία τον Σεπτέμβριο έχασε το “στέμμα” της ως η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά περίπου 6% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Πτωτικές τάσεις παρουσίασαν επίσης μετοχές ομίλων-ανταγωνιστών όπως οι Kering (PRTP.PA), Hermes (HRMS.PA), Swatch (UHR.S), Richemont (CFR.S) και Burberry (BRBY.L).

Η LVMH που κατέχει τις Louis Vuitton, Dior και Tiffany, είχε αναφέρει την Τρίτη μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση 9% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου, σηματοδοτώντας μια σπάνια απώλεια για τη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Η LVMH αντιμετωπίζει επιβράδυνση στη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, όπου οι αυξανόμενες τιμές έχουν ωθήσει τους αγοραστές – ειδικά τις νεότερες γενιές – να αποσυρθούν τέτοιου είδους δαπάνες μετά την πανδημία, ενώ η ανάκαμψη στην Κίνα ήταν άνιση.

Η επιβραδυντική τάση στην Ευρώπη, όπου η αύξηση των πωλήσεων της LVMH επιβραδύνθηκε από 19% το δεύτερο τρίμηνο σε 7% το τρίτο τρίμηνο, θα επηρεάσει τον ευρύτερο κλάδο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της JP Morgan.

Οι μετοχές της Kering, ιδιοκτήτριας της Gucci, υποχώρησαν περίπου 2,5%, ενώ η Hermes (HRMS.PA) υποχώρησε περίπου κατά 2,4%.

Οι επενδυτές δείχνουν επιφυλακτικοί έναντι των μετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ειδών πολυτελείας, καθώς η ανάκαμψη στην Κίνα, μια μεγάλη κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη των πωλήσεων πολυτελών ειδών μόδας, ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν.

Διαβάστε επίσης:

Oι μετοχές των luxury brands τείνουν να γίνουν… out of style;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ