Ομιλία με τιτλο “Growth in times of trouble” πραγματοποίησε ο κ. Ηλίας Λεκκός, Chief Economist, της Τράπεζας Πειραιώς στο 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23, που  διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Όπως ανέφερε, η  ελληνική οικονομία μετά από τις συνεχείς κρίσεις προσπαθεί να αναπτυχθεί, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα σήμερα από το μέσο όρο ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να είναι πιο επιφυακτική ως προς την άνοδο των επιτοκίων. Ωστόσο τώρα οι προβλέψεις λένε ότι τα επιτόκια θα φθάσουν πάνω από 3,5%, πράγμα που θα μας απασχολήσει στα τέλη του 2023 με αρχές 2024.

Ο κ. Λεκκός ανέφερε επίσης ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6% το 2022, αλλά θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η ανάπτυξη. Αυτό θα συμβεί λόγω της χαμηλότερης ανάπτυξης του τουρισμού φέτος σε σχέση με πέρυσι. Εν ολίγοις, εξαντλούνται οι εύκολες πηγές ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η πραγματική πηγή ανάπτυξης θα είναι μόνο μία: Τα ευρωπαϊκά κονδύλια, κυρίως χρηματοδοτήσεων, που θα εισαχθούν στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2027. Οι επενδύσεις θα είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here