Την αξία της προληπτικής εποπτείας/αξιολόγησης, την θεσμοθέτηση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και την σημασία του ESG αναφορικά με τους φορείς επαγγελματικής ασφάλισης επεσήμανε η κα. Βασιλική Λαζαράκου, Δ.Ν. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών, Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών για τις Τιτλοποιήσεις στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα.

Ως επιτροπή εποπτεύουμε τους διαχειριστές των επενδύσεων των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Εντός του 2021 θα συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου εποπτείας. Οι κανόνες διακυβέρνησης συντελούν στη θεσμοθέτηση σαφών εταιρικών διαδικασιών για κάθε ταμείο ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις συμφερόντων. Ο νέος κίνδυνος που απειλεί την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα ‘ακούει’ στο όνομα κλιματική αλλαγή. Αποτελεί πρόκληση για τους αρμόδιους η διασφάλιση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και εγγύησης των καταθέσεων σε περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων”, υπογράμμισε.

Τo 2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης(#ocin21) διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule.

Ο χρησμός του Νομπελίστα, σερ. Χρ. Πισσαρίδη στο OCIN21 για τον ρόλο του κράτους στο αναπτυξιακό σχέδιο

Γιώργος Ζαββός, Υφ. Οικονομικών: Τα ΤΕΑ διαχειρίζονται επενδύσεις με μεγάλη σημασία για την ελληνική οικονομία

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Τρεις οι προκλήσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here