Στα 8,1 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι καθαρές απώλειες  μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας για τη Lamda Development και τα τρία malls στην περίοδο του lockdown.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η εισηγμένη έχει προχωρήσει στη δημιουργία της Lamda Malls ή αλλιώς ‘’Μalls Co’’, που έχει στην ομπρέλα της τα εμπορικά κέντρα Golden Hall στο Μαρούσι και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Στην εν λόγω εταιρεία, στην οποία πιθανότατα θα εισφερθεί και το The Mall Athens στο Μαρούσι,  συμμετέχει και η Varde Partners, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μελλοντική εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

Για τον αντίκτυπο από τον κορωνοϊό, η εισηγμένη παρείχε εκτενή ενημέρωση στο Capital Link Forum.

Οι συνολικές απώλειες (όχι δηλαδή μόνο για τη Lamda αλλά και για τη Varde) από τα συμβατικά ενοίκια για την περίοδο Μαρτίου –Ιουνίου στα τρία malls μετά την κυβερνητική απόφαση για την οριζόντια μείωση ενοικίων του 40% (το Μάρτιο και τον Ιούνιο για τα malls του ομίλου και στο 70% συνολικά τον Απρίλιο και Μάιο αν ληφθεί η απόφαση της διοίκησης της Lamda για περαιτέρω στήριξη των καταστημάτων) αντιστοιχούν στα 11,7 εκατ..

  • «Κέρδος» 500 χιλ. ευρώ προέκυψε από κεφάλαια που επρόκειτο να δοθούν για το Mediterranean Cosmos, στο πλαίσιο της σύμβασης για τη μίσθωση της έκτασης όπου λειτουργεί το εμπορικό κέντρο στο Πατριαρχείο και δεν δόθηκαν την περίοδο του lockdown.

Στις φετινές απώλειες των τριών malls για την τρίμηνη περίοδο συνυπολογίζονται επίσης και τα έσοδα από το parking, τη διαφήμιση και το ενοίκιο επί του τζίρου των καταστημάτων νούμερο το οποίο είχε διαμορφωθεί την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 1,9 εκατ. ευρώ.

Στις παραμέτρους που λειτουργούν θετικά πλέον για τη Lamda είναι καταρχάς η εξασφάλιση ρευστότητας, ειδικότερα μετά και την αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, σημειώνεται σταθερή ανάκαμψη της επισκεψιμότητας από την επανεκκίνηση (τα malls άνοιξαν στις 18 Μαϊου, στις 25/5 η εστίαση και τέλος Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα σινεμά).

Για το μέλλον, η διοίκηση προβλέπει θετική πορεία όσον αφορά τις επιδόσεις στα εμπορικά της κέντρα το 2021, γεγονός το οποίο θα ενισχυθεί και από την πλήρη λειτουργία της επέκτασης του Golden Hall όπου προβλέπεται να ανοίξει στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here