Γράφει η «ξενοδόχος»

Η προεργασία έχει γίνει, οι μπουλντόζες ξεκινούν τις κατεδαφίσεις άμεσα και η υπογραφή της σύμβασης, εφόσον όλα κυλήσουν με βάση τα σημερινά δεδομένα και δεν υπάρξει εκ νέου έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού από το φθινόπωρο, μπορεί να γίνει τέλος Οκτωβρίου.

Αυτό επεσήμανε , η οποία συμμετείχε στο 9o Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη,  από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Με βάση την παρουσίαση του ομίλου, η διοίκηση του Οδυσσέα Αθανασίου στέκεται σε τέσσερα πολύ βασικά ορόσημα μέχρι το τέλος φθινοπώρου, οπότε είναι και το πέμπτο ορόσημο για την υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο και την παραχώρηση των δικαιωμάτων της Ελληνικό Α.Ε..

  1. Ιούνιος για την έναρξη των κατεδαφίσεων,
  2. Αρχές Ιουλίου οπότε έχουν οριστεί η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις αρχές Ιουλίου καταρχάς των προσφυγών κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αλλά και της προσφυγής της Hard Rock που έχει αποκλειστεί, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με καζίνο IRC,
  3. Τέλη Ιουλίου, ως εκτίμηση για την απόφαση επί της προσφυγής της Hard Rock,
  4. Τέλη Σεπτεμβρίου ως εκτίμηση για την απόφαση επl των προσφυγών για την ΚΥΑ

Ένα χρονοδιάγραμμα 8 δισ €

Οσον αφορά τώρα αυτό καθαυτό το έργο, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ  στην έκταση των 6.200 στρεμμάτων, για την πρώτη πενταετία και την πρώτη φάση, η συνολική επένδυση φθάνει στα  2 δισ. ευρώ.

Σε ορίζοντα πενταετίας θα γίνει η ανάπλαση της παραλίας και μέρους του Μητροπολιτικού Πάρκου, το IRC, ο Πύργος Κατοικιών, τα εμπορικά κέντρα στη Βουλιαγμένης και στη μαρίνα, οι παραθαλάσσιες βίλλες, το ενυδρείο, το πολυτελές ξενοδοχείο ενώ ως προς τη χρηματοδότηση για την εξασφάλιση των 2 δισ. ευρώ προβλέπονται:

  • Δανειακά κεφάλαια 850 εκατ. ευρώ
  • Κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου
  • Κεφάλαια 400 εκατ. από έσοδα ενοικίων και τις πωλήσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια κατασκευής,
  • Κεφάλαια από έκδοση ομολόγου άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το 58% των εσόδων του project θα προέλθει από τις κατοικίες, 8% από τα malls, 6% από τα ξενοδοχεία και 28% από όλα τα υπόλοιπα.

Στην πρώτη φάση, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται στο 43% για τις κατοικίες, το 35% για τα δύο malls συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ., στο 10% από το IRC κ.τ.λ.. Στην περίοδο της πρώτης πενταετίας υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 800 σπίτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here