Λίγο πάνω από τα 104 δισ. ευρώ βρέθηκε τον Ιούνιο το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Το συνολικό ποσό των (παλαιών και νέων) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις φορολογικές αρχές ανήλθε τον Ιούνιο σε 104,11 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό τα 18,534 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και τα υπόλοιπα 85,576 δισ. ευρώ λαμβάνονται υπ’ όψιν ως το πραγματικό υπόλοιπο των βασικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον φετινό Ιούνιο τα νέα χρέη προς τις φορολογικές αρχές τα οποία έμειναν απλήρωτα ήταν 473 εκατ. ευρώ, ενώ τους προηγούμενους δύο μήνες, τον Απρίλιο και τον Μάιο, είχαν ανέλθει σε 265 εκατ. ευρώ και 235 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Το συνολικό ποσό των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή των χρεών που έμειναν απλήρωτα εντός του 2019, διαμορφώθηκε σε 3,609 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τον φετινό Ιούνιο ο αριθμός οφειλετών της Φορολογικής Διοίκησης μειώθηκε περαιτέρω κατά 91.913 φορολογούμενους και υποχώρησε στο επίπεδο των 3,75 εκατομμυρίων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here