Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για Eνεργειακά θέματα, Φράνσις Φάνον, πραγματοποιεί  περιοδεία με ειδικό περιεχόμενο στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το ταξίδι του Φράνσις Φάνον γίνει μεταξύ της  31ης Ιουλίου και 9 Αυγούστου και “αντανακλά το μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου“.

Η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας Φάνον, επειδή όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ελλάδα «διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της ενεργειακής ολοκλήρωσης για την περιοχή».

Μάλιστα, ο Αμερικανός υφυπουργός θα συμμετέχει και σε μια συνάντηση της ομάδας εργασίας «3 + 1», με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφορικά με το ευρύτερο πλαίσιο της περιοδείας, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι βασικός στόχος είναι η

  • «επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του Φυσικού Αερίου και των συναφών εξαγωγών, και να ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here