Γράφει η «ξενοδόχος»

Μετά την εξαίρεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» το οποίο θα είναι το μοναδικό από τα περιφερειακά αεροδρόμια που θα ανοίξει νωρίτερα για τις πτήσεις του εξωτερικού, στις 15 Ιουνίου μαζί με το Ελ. Βενιζέλος  «προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντίστοιχο αίτημα έρχεται και από τους ξενοδόχους του Ηρακλείου.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου σημειώνει το εξής οξύμωρο:

«Σε συνέχεια ανακοίνωσης έναρξης της τουριστικής σεζόν με ημερομηνία από 15/6, σημειώνουμε το οξύμωρο να εκκινούν τα ξενοδοχεία την ημερομηνία εκείνη, ενώ το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό. Με δεδομένα ότι:

– Το Ηράκλειο παραμένει χωρίς κρούσματα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. 

–  Το Ηράκλειο είναι από τις περιοχές που έχουν επάρκεια νοσοκομειακών κλινών και σημαντικό προβάδισμα στην αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων. 

– Οι αγορές που εντάσσονται στην πράσινη λίστα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα παραθεριστικούς προορισμούς. 

– Έχουν ανοίξει τόσο οι πτήσεις του εσωτερικού, όσο και τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών.

-Και τέλος, το Ηράκλειο παραμένει η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή περιφέρεια της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες στην Ελλάδα,

παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανοίξει και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου , όπως και της Θεσσαλονίκης , στις 15/6 μέρα που συμπίπτει με το άνοιγμα των ξενοδοχείων στη χώρα». 

Το αίτημα, σύμφωνα με τους ξενοδόχους του Ηρακλείου, γίνεται σε συνέχεια των αντικειμενικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή και της ικανότητας να εξυπηρετήσει με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο το εισερχόμενο ρεύμα τουριστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here