Καταβάλαμε χθες μεγάλη προσπάθεια, να βγάλουμε άκρη με την τοποθέτηση του Ευτύχη Βασιλάκη με αφορμή την ανακοίνωση του πακέτου 115 εκατ. για την στήριξη των αερομεταφορών.
  • “Τα μέτρα είναι θετικά αλλά τα μεγέθη είναι μικρά σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε” 
είπε ο πρόεδρος της εταιρείας για να συμπληρώσει πως υποβάλλει αίτημα δανειοδότησης με τις 4 συστημικές τράπεζες. 
“Έφθασα” μέχρι Λονδίνο, όπου αναλυτής (ο οποίος συμμετείχε στο conference call ενημέρωσης των επενδυτών) μου έβαλε 3-4 πραγματάκια σε μία λογική σειρά:
  •   Δεν παίζει ούτε μία στις χίλιες θέμα συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο (κάτι, που εξ΄αρχής είχε αποκλείσει με θέματα του και το “Βanks” και το “NPLConfidential”),

Είναι σχεδόν βέβαιο, πως η διοίκηση δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ούτε πρόκειται να ζημιωθούν μετοχικά οι επενδυτές,

Η AEGEAN έχει ένα γεμάτο ταμείο (πάνω από 460 εκατ.), μεγάλη κάλυψη του μισθολογικού κόστους (μέσω των διαφόρων προγραμμάτων λόγω Covid-19), ενεργές γραμμές χρηματοδότησης και με τους 4 συστημικούς ομίλους, υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση και την συνδρομή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (εγγυήσεων κ.λ.π).
Kαι μία λεπτομέρεια, που όπως μου εκμυστηρεύθηκε ο γνωστός μου αναλυτής, δεν ειπώθηκε στην ενημέρωση των επενδυτών. 
  • Το brand name της AEGEAN είναι αυτή την περίοδο, ίσως το πιο virus free σήμα, μεταξύ των μελών της Star Alliance.
Ένα από τα πολλά “αφανή” παράπλευρα οφέλη που δρέπει το ελληνικό επιχειρείν στις διεθνείς αγορές, λόγω της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας.
Έτσι εξηγείται, σκέφτηκα το ότι τις τελευταίες συνεδριάσεις τοποθετούνταν στη μετοχή ξένα επενδυτικά κεφάλαια φθάνοντας, μάλιστα, χθες μέχρι τα 4,56 ευρώ. Με την αποτίμηση στα 325,7 εκατ. ευρώ.
“Επενδύουν σε έναν από τους survivors ενός κλάδου που βρέθηκε σε meltdown”, κατέληξε ο γνωστός, από το ηλιόλουστο χθες Λονδίνο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επομένως και βάση του άρθρου η κυβέρνηση έκανε εξαιρετικά που έδωσε αυτά που έδωσε και ο κύριος Ευτύχης δεν θα έπρεπε να είναι δυσαρεστημένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here