Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν από το μέτωπο της πάλαι ποτέ κραταιάς ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, κάτι που αφορά και ενδιαφέρει τους δεκάδες συναδέλφους δημοσιογράφους (αλλά όχι μόνο) οι οποίοι έμειναν στην κυριολεξία στον δρόμο με πολλών μηνών χρωστούμενα, χωρίς αποζημιώσεις κ.λ.π.

Λίγο ως πολύ γνωστή η θλιβερή ιστορία, η κατάληξη της άλλοτε πανίσχυρης ναυαρχίδας του Κίτσου Τεγόπουλου και των όσων ακολούθησαν στα στερνά της εφημερίδας, των τυπογραφείων και άλλων εγκαταστάσεων και περιουσιακών.

  • Κυριότερο asset, πλέον, και μετά την αναπόφευκτη απαξίωση των εμπορικών σημάτων της εταιρείας το κεντρικό κτήριο στη Μίνωος 10-12, παράδρομο της Ηλία Ηλιού.

Ένα κτήριο με υπόγειους χώρους στάθμευσης, κεντρικό κορμό χώρων και έναν τελευταίο όροφο με ανεπανάληπτη θέα στην Ακρόπολη, κάτι που φαίνεται πως αποτελεί ισχυρότατο δέλεαρ.

Μου…ψιθύρισαν, λοιπόν, πως για το κτήριο υπάρχει όντως ουσιαστικό ενδιαφέρον από ξενοδοχειακό όμιλο, που προτίθεται να το αξιοποιήσει και να το ανακατασκευάσει προκειμένου να λειτουργήσει ως 5στερο. 

Βλέπετε η ανεπανάληπτη θέα από το roof, οι συνάδελφοι οι οποίοι συμμετείχαν στις τελευταίες δραματικές συνελεύσεις εργαζομένων της εφημερίδας γνωρίζουν πολύ καλά τι λέω, η γειτνίαση με τον σταθμό του Μετρό (Αγιος Ιωάννης), η εύκολη πρόσβαση προς Λεωφόρο Συγγρού (που αναπτύσσεται ταχύτατα ως top hoteling προορισμός), Λεωφόρο Βουλιαγμένης λειτουργούν ως επιπλέον κίνητρα για τον ενδιαφερόμενο.

Το κτήριο βέβαια είναι υποθηκευμένο στις τράπεζες (κυρίως Πειραιώς αλλά και Alpha Bank) αλλά τα βάρη δεν είναι δυσανάλογα της προστιθέμενης αξίας που θα μπορούσε να έχει ένα 5στερο σε ένα τόσο κομβικό σημείο.

Συζητήσεις με την πλευρά των τραπεζών, απ΄ ότι μαθαίνω έχω γίνει, ο ενδιαφερόμενος έχει την ρευστότητα και τις “πλάτες” για να προχωρήσει στην αγορά (ή μακροενοικίαση), την ανακαίνιση και σε ότι άλλο χρειαστεί.

Θα σας έχω περισσότερες και πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here