Το τέλος του προγράμματος δεν πρέπει να οδηγήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση, επιστροφή στον λαϊκισμό και συμβιβασμούς στη μεταρρυθμιστική ατζέντα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Νίκος Καραμούζης κατά την ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προς τιμήν του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Γενς Βάιντμαν.

Θα ήταν στρατηγικό λάθος, είπε καθώς η χώρα ακόμη αντιμετωπίζει προκλήσεις και μια πιεστική απαίτηση να φέρει την οικονομία σε βιώσιμη ανάκαμψη και σε ένα πιο βαθύ μονοπάτι ανάπτυξης.

Μια πειστική έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα και η ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη απαιτούν μια άνευ προηγουμένου ενίσχυση των επενδύσεων, εισροές ξένων κεφαλαίων και παραγωγικές δραστηριότητες, με άλλα λόγια, μια διψήφια αύξηση σε βάθος χρόνου στη δημιουργία κεφαλαίου, σημείωσε ο επικεφαλής της ΕΕΤ.

Αυτή είναι η πραγματικά μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, αυτός είναι ο βασικός τρόπος να δημιουργηθούν δουλειές και δημοσιονομικός χώρος, να αυξηθούν οι στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες, να μειωθεί η υψηλή ακόμη φτώχεια και ανισότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here