Οι MμE επιχειρήσεις θεωρούνται παγκοσμίως η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ και την απασχόληση. Στην Ελλάδα όμως, αν και συνεισφέρουν συνολικά στα δύο τρίτα του ΑΕΠ, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης και εν γένει εύρεσης κεφαλαίων. Επιπλέον, η έλλειψη αντικειμενικής αποτίμησης της αξίας τους από πιστοποιημένους φορείς και η υψηλή φορολογία στην μεταβίβαση των μετοχών σε τρίτα (φυσικά ή νομικά) πρόσωπα περιορίζουν σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική τους.

Στο executives’ webinar «Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου: η διεθνής ευκαιρία για τις Ελληνικές επιχειρήσεις» που διοργανώνει η ethosBUSINESS σε συνεργασία με την Capital Markets Experts θα παρουσιασθούν τα κύρια οφέλη της εισαγωγής μιας ελληνικής ΜΜΕ σε ξένη χρηματιστηριακή αγορά, μεταξύ των οποίων είναι η ουσιαστική αποτίμηση της αξίας της με διεθνή αποδεκτά κριτήρια, η εύρεση κεφαλαίων από πηγές που υπερβαίνουν τους περιορισμούς του εγχώριου τραπεζικού δανεισμού, η ενίσχυση της αξιοπιστίας και αναγνωρισιμότητάς της σε διεθνές επίπεδο, η μεταβίβαση μετοχικού ποσοστού σε τρίτα ή συγγενικά πρόσωπα ή άλλες εταιρίες με ελάχιστο κόστος, η εύρεση ικανών στελεχών από την ελληνική και διεθνή αγορά κ.ά.

Ομιλητές στο executives’ webinar θα είναι οι:
– Μάργαρης Βασίλειος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δ.Σ. της Capital Markets Experts A.E.
– Πρόϊος Αθανάσιος, Οικονομικός Διευθυντής της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α.
– Τρυπάτσας Νίκος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Χ.Α.Κ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση σε πάνελ και ερωτήσεις από το κοινό.

Η συμμετοχή σας στο executives’ webinar είναι ΔΩΡΕΑΝ με την υποχρέωση προεγγραφής σας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ.Λάμπη Λούκα, διευθυντή της ethosBUSINESS στο e-mail loukas.l@ethosmedia.eu ή στα τηλέφωνα 210 998 4901 και 6978 110 688.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here