Το σχέδιο Restart Tourism, παρουσίασε ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης  σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει τουριστικές ροές και ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο μέτωπα.

  1. εγχώριο μέτωπο
  2.  άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο 25 Μαΐου πλώρη για καλές κρατήσεις βάζει το yachting . 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις. Τέλος νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έπεσε στη βαρδια σου Υπουργε, να οργανώσεις την ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη, που είχαν όλοι οι προκάτοχοι σου εγκληματικα αμελησει, στους τουριστικός προορισμούς της χώρας! Παράλληλα να καθιερωσεις αντίστοιχη υποχρέωση των ξενοδοχων να ασφαλίστουν αντίστοιχα. Ο φόρος διανυκτερευσης υπάρχει. Γιατί όχι και ασφάλιση? Όσο για το αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία, αυτό τους αφορά αποκλειστικά. Το… ανοίξαμε και σας περιμένουμε θα πρέπει να υπερισχυσει του… αν έχουμε κρατήσεις θα ανοίξουμε! Είναι και δίκαιο καιξεχωριζει τους σωστους από αυτούς που βασίζονται σε… αρπαχτες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here