Ομοβροντία εκτιμήσεων για ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, που θα πρέπει να…ζαλίζει ευχάριστα τον υπoυργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Εκτίμηση, κατά 260 μονάδες βάσης υψηλότερα από το consensus των αναλυτών, που δίνουν τις προβλέψεις τους για την Ελλάδα. Ρυθμό 8,6% (αναθεωρώντας προηγούμενη πρόβλεψη για 6,5%) έδινε προ ημερών η Scote Ratings, με τον γερμανικό οίκο αξιολόγησης να έχει προχωρήσει (την προηγούμενη Παρασκευή) σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε ΒΒ+ από ΒΒ.
Είχαν προηγηθεί Fitch (4,3% από 3%), BofA (5,1%) με το σύνολο των οίκων να αποδίδουν την βελτιωμένη στοχοθεσία τους, στην ανθεκτικότητα του ΑΕΠ, την καλύτερη, του αναμενόμενου, εξέλιξη του τουρισμού, την αναδιάρθρωση των τραπεζών αλλά και τα μεγάλα αποθεματικά ρευστότητας.
Και μία πληροφορία της τελευταίας στιγμής, ξεπερνούν (οριακά) τα 40 δισ. τα διαθέσιμα του “μαξιλαριού” γεγονός, που “λύνει τα χέρια” του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος προανήγγειλε την πρόωρη εξόφληση του πρώτου διμερούς (διακρατικού) δανείου και του υπολοίπου του δανεισμού από το ΔΝΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here