Το λανσάρισμα νέων προϊόντων και η ανάπτυξη των εξαγωγών θα οδηγήσουν στην αύξηση του τζίρου της Κρητών Άρτος το 2018, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησής της υπό τον κ. Μανόλη Δαμιανάκη, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι και το 2018 θα είναι μία δύσκολη χρονιά.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι «και το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, λόγω της υψηλής φορολογίας και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας θα ευνοήσουν και θα επιβάλλουν συγχωνεύσεις, εξαγορές και κλείσιμο επιχειρήσεων, οριζόντιες συγκεντρώσεις και ολιγοπωλιακές καταστάσεις».

Σε ό,τι αφορά την Κρητών Άρτος, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός για το 2018 θα στηριχτεί στην ισχυροποίηση της εταιρείας στα επώνυμα προϊόντα με στόχο την αύξηση μεριδίων και την ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας στην εγχώρια αγορά, αλλά και στην κυκλοφορία νέων προϊόντων, κυρίως στην κατηγορία των σνακς, με την επωνυμία Μικιό. Πρόκειται για κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, παστέλια και άλλα προϊόντα, που θα κυκλοφορήσουν τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την αύξηση των εξαγωγών.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, στην ελληνική αγορά, λόγω ενεργητικού marketing και διαφήμισης νέων προϊόντων και εισόδου σε νέες αγορές όπως η HORECA και η μικρή αγορά λιανεμπορίου, αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών και μικρή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους.

Στις εξαγωγές θα συνεχιστεί η προσπάθεια ανάπτυξης πωλήσεων αξιοποιώντας κυρίως τους υφιστάμενους υποψήφιους πελάτες από προηγούμενες εκθέσεις και ενέργειες και σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.

Σημειώνεται ότι το 2017 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,3% (από τα 5,24 στα 5,94 εκατ. ευρώ), ενώ το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκε στα +877 χιλ. ευρώ, έναντι -286 χιλ. το 2016. Όπως διευκρινίζεται, το αποτέλεσμα του 2016 είχε επηρεαστεί από τις αυξημένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων λόγω της υπόθεσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν κερδοφόρο (+325 χιλ. ευρώ) έναντι ζημιών 916 χιλ. το 2016. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 1,54 εκατ. αφ’ ενός χρηματοδότησαν τις επενδύσεις της χρονιάς, αφ’ ετέρου μείωσαν τον καθαρό δανεισμό κατά 695 χιλ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here