Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων 27 ετών αναπτύχθηκε φέτος η Κίνα. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε ….μόνο +6,2%, ρυθμός που οι ευρωπαϊκές οικονομίες βλέπουν μόνο με τα …κυάλια…

Το ΑΕΠ της Κίνας ανέρχεται στα 13,1 τρισ. δολάρια, μικρότερο των ΗΠΑ (19,40 τρισ. δολάρια) αλλά πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την Αμερική.

Για να καταστεί η μεγαλύτερη οικονομική υπερδύναμη στον κόσμο, υποσκελίζοντας τις ΗΠΑ, η Κίνα πρέπει να ξεπεράσει πολλές αγκυλώσεις με στόχο να …διπλασιάσει το ΑΕΠ της, σε σύγκριση με το 2011, έως την επόμενη χρονιά.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Κινεζικής Οικονομίας παραμένουν  τα φθηνά εργατικά χέρια που οδηγούν σ’ έναν ανταγωνιστικότατο μεταποιητικό κλάδο.

Στο εσωτερικό, η δύναμη των σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου καταναλωτών δεν έχει ανταγωνιστή.

Στα αδύνατα σημεία της κινεζικής οικονομίας περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ και η ωρολογιακή βόμβα του χρέους.

Οι αναλυτές προβλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης +6% το 2020, αλλά και εκπλήρωση του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση του Πεκίνου για διπλασιασμό της οικονομίας στη δεκαετία από το 2011 έως το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here