Κι ενώ οι επενδυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης της κινεζικής οικονομίας, το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άνοδο ενώ στο ίδιο μήκος κύματος “εκπέμπουν” και οι αγορές σε Ευρώπη και Αμερική.

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς η ελαφριά υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου έδωσε ώθηση στις μετοχές εταιρειών που δίνουν έμφαση στις εξαγωγές, ενώ αρκετοί επενδυτές επέλεξαν να προσθέσουν εκ νέου στα χαρτοφυλάκιά τους τίτλους οι οποίοι υποχώρησαν σε πρόσφατες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 206,90 μονάδων (+0,89%), στις 23.400,70 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 6,15 μονάδων (+0,37%), στις 1.671,86 μονάδες.

Ο δείκτης κινεζικών εταιρειών που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 1%.

Το ευρώ διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 2017,  καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχουν προκαλέσει φόβους ότι η ευρωζώνη είναι ευάλωτη σε εξωτερικούς κραδασμούς. Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται περίπου 52 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here