Μεγάλη στροφή στις εξαγωγές και στην πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, υλοποιεί αυτή την εποχή η Αγγελάκης Βιομηχανική και Πτηνοτροφική ΑΕ, εκμεταλλευόμενη τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων, της τάξης του 30%, τα τελευταία χρόνια…

Μέχρι το καλοκαίρι, ο Θάνος Αγγελάκης και οι συνεργάτες του, θα έχουν ολοκληρώσει μια νέα μεγάλη επένδυση προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ, με στόχο την καθετοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής ενώ επιπλέον 500.000 Ευρώ θα επενδύσει για τη δημιουργία ενός εκκολαπτηρίου που θα παράγει μη βρώσιμα αυγά για τις ανάγκες της εταιρείας.

Οι δύσκολες μέρες έχουν περάσει για την Αγγελάκης Βιομηχανική και Πτηνοτροφική που έχει καταφέρει να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της και να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα προϋπολογισμού 20 εκατ. Ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

Θάνος Αγγελάκης, CEO Αγγελάκης Πτηνοτροφική
  • « Έχουμε κάνει την επιλογή μας. Επενδύουμε στην ποιότητα και όχι στα μεγέθη. Προσφέρουμε στην αγορά premium κοτόπουλο, ακολουθώντας πιστοποιημένα ορθές πρακτικές και χρησιμοποιώντας πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες, έστω κι αν αυτές κοστίζουν περισσότερο» δήλωσε στο “Β” ο Θάνος Αγγελάκης.

Το 2020, η Αγγελάκης Βιομηχανική και Πτηνοτροφική πραγματοποίησε τζίρο  19,93 εκατ. ευρώ, από 18.13 εκατ. ευρώ το 2019. Η εταιρεία διοχετεύει περίπου του 20% των πωλήσεων της σε οργανωμένες αλυσίδες (τις τελευταίες 2 δεκαετίες  είναι προμηθευτής των KFC και Friday’s στην Ελλάδα).

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 2,1 εκατ. ευρώ, από 1,58 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας φθάνουν τα 8,95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4,53 εκατ. ευρώ λήγουν εντός του έτους και 4,42 εκατ. ευρώ, που λήγουν εντός του επόμενου έτους.

Ο επιχειρηματίας βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την PQH για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ομαλή χρηματοδότηση του επενδυτικού της σχεδίου…

Η Αγγελάκης Βιομηχανική Πτηνοτροφική στοχεύει στις εξαγωγές με το «Ελαιοπουλάκι®» να πραγματοποιεί σήμερα  το 8% του τζίρου της.

Οι εξαγωγές αυξάνονται με ρυθμό 35% δηλώνει ο κ. Αγγελάκης κυρίως προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here