Η διαχείριση των κόκκινων δανείων αποτελεί φλέγον ζήτημα του χρηματοπιστωτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια αλλά και μια πολλά υποσχόμενη ανερχόμενη αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Πανούση, γενικό διευθυντή διαχείρισης προβληματικών δανείων λιανικής τραπεζικής της Eurobank και διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank FPS, τα επόμενα 2-3 χρόνια, τα «κόκκινα» υπό διαχείριση δάνεια εκτός τραπεζικού συστήματος θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. ευρώ.

Το ύψος των δανείων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος είναι σήμερα περίπου 20 δισ. ευρώ, όμως με δεδομένα τα πλάνα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποβάλει πρόσφατα στον SSM, πάνω από 30 δισ. θα βγουν σε πωλήσεις και τιτλοποιήσεις έως το 2021. Άρα θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ξεπεράσει τα 50 δισ. σε υπό διαχείριση δάνεια τα 2-3 επόμενα χρόνια.

Όπως ανέφερε ο κ. Πανούσης, 18 εταιρείες έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες προς αδειοδότηση, απασχολώντας περί τα 2.000 άτομα, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here