Μία εικόνα… από το μέλλον παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Η νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς Thessaloniki Flyover, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το οδικό δίκτυο της πόλη.

Πρόκειται για έναν εναέριο αυτοκινητόδρομο που θα βρίσκεται πάνω από τον ανατολικό περιφερειακό, τη μεγαλύτερη -όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση- εναέρια οδό στην Ελλάδα.

Το έργο είναι ένα, τα οφέλη πολλαπλά για τους πολίτες:

  • Θα αυξήσει την κυκλοφοριακή ικανότητα.
  • Θα βελτιώσει θεαματικά την οδική ασφάλεια.
  • Δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
«Το Flyover θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και θα σώσει ζωές, καθώς σήμερα ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Το έργο αφορά διαδρομή 13 χλμ. με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ο προϋπολογισμός είναι 370 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ΣΔΙΤ, ενώ στην κατασκευή του θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

Η εκτίμηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι ότι στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022 θα έχουμε οριστικό ανάδοχο για το έργο, ενώ η φάση κατασκευής θα διαρκέσει 3 – 4 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here