Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κίνα, με την εξάπλωση του ιού, τα αλλεπάλληλα κρούσματα, την καραντίνα σε πόλεις και επαρχίες ολόκληρες, σε ανθρώπους, υπηρεσίες και προϊόντα θα μπορούσε να απέφερε, έμμεσα, όφελος για την ελληνική ένδυση και παρεμφερείς κλάδους.
   Εάν είναι ακριβή τα ανεπίσημα στοιχεία, που δείχνουν κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων κινεζικών προϊόντων και μικρή αύξηση των αγορών αντίστοιχων ευρωπαϊκών και ελληνικών.
Μικρό το δείγμα και η χρονική περίοδος (μία εβδομάδα) πλην όμως δείχνει μία τάση, που ανάλογα με τις εξελίξεις με τον κοροναιό θα μπορούσε να ενδυναμωθεί ή να υποχωρήσει.
  • Οι πωλήσεις ειδών ένδυσης (με τιμές λίγο πιο πάνω από της κινεζικής χονδρικής) έχουν “τσιμπήσει”, όπως και οι παραγγελίες για είδη ελληνικής παραγωγής. Την τάση παρακολουθούν, με ενδιαφέρον, και ορισμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία, τη νηματουργία κ.λ.π
Τάση για την οποία μας μίλησαν στο “Β”, όχι ένας αλλά 4-5 επιχειρηματίες αυτών των κλάδων, όπως και χονδρέμποροι της περιοχής Κεραμεικού (και ευρύτερης περιοχής της αθηναικής ChinaTown) και ακριβώς επειδή μας κίνησε το ενδιαφέρον, ψάχνοντας το Παρασκευή- Σάββατο διαπιστώσαμε, πως δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here