Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλαιών, ενεργοβόρων φωτιστικών νατρίου, κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας με νέου τύπου τηλεδιαχειριζόμενα, στο πλαίσιο του έργου της τοποθέτησης νέων φωτιστικών χαμηλής κατανάλωσης και αυξημένης απόδοσης τύπου Led, σε όλους τους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 36,9 εκ.ευρώ, εκ των οποίων τα 33,4 εκ. προέρχονται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2021.

Ο βόρειος κεντρικός άξονας του λεκανοπεδίου διαθέτει πλέον επαρκή φωτισμό που αλλάζει τα δεδομένα κατά την νυχτερινή οδήγηση και βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια καθώς έχουν γίνει και εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του οδόστρωματος με νέες διαγραμμίσεις, πράσινες κεντρικές νησίδες και νέα σήμανση, στη Λεωφόρο Κηφισίας, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Το μεγαλύτερο έργο φωτισμού των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 60%.

Συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων στις λεωφόρους : Αθηνών – Σουνίου, Μεσογείων, Συγγρού, Βουλιαγμένης, Καλλιρόης, Ποσειδώνος και Χαμοστέρνας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στις λεωφόρους Αθηνών, Πέτρου Ράλλη και Λαυρίου. Στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του φωτισμού στον Κηφισό και στην Ομηρίδου Σκυλίτση και μέχρι τέλος του έτους σε οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε , «οι δεσμεύσεις μας δεν έμειναν στα χαρτιά. Εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο, αλλάζουμε την εικόνα της Αττικής. Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής αποτελεί βασική προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι επεμβάσεις που αφορούν τον φωτισμό των δρόμων, τη βελτίωση των οδοστρωμάτων, τη σήμανση και τη φωτεινής σηματοδότησης. Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here