Με περισσότερες από 33.000 αφίξεις το πρώτο δεκαήμερο, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στα επίσημα δεδομένα της Fraport, οι ξένοι τουρίστες εγκαινίασαν το ‘’άνοιγμα’’ του ελληνικού τουρισμού στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου.

Οι αφίξεις, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εξελίσσονται με κλιμακωτό ρυθμό καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνεται τόσο ο αριθμός των επιβατών όσο και οι πόλεις και χώρες προέλευσής τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ρόδος υποδέχθηκε πολίτες από 21 ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ σε αντίστοιχα νούμερα κινήθηκε και η Κως.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Μαΐου, που λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται διεθνείς αφίξεις και μέχρι τις 23 Μαΐου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 250 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 33.000 ξένους επισκέπτες μέσω διεθνών πτήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου), τις πρώτες δέκα ημέρες από το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού (13- 23 Μαϊου):

  • Το  νησί της Ρόδου, στις 13 Μαΐου υποδέχθηκε με το «καλημέρα» 1.110 επιβάτες, ενώ η κίνηση κλιμακώθηκε το Σάββατο 22 Μαΐου, όπου στο αεροδρόμιο Διαγόρας έφθασαν με 29 πτήσεις 3.727 ξένοι τουρίστες. Το πρώτο δεκαήμερο του ελληνικού τουρισμού, το νησί των Ιπποτών επισκέφθηκαν κοντά στους 16.000 επισκέπτες.
  • Το Σάββατο 22 Μαΐου υπήρξε και για την Κω η μέρα με τις περισσότερες αφίξεις,  καθώς το νησί υποδέχθηκαν περίπου 3.300 τουρίστες μέσω 20 πτήσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός των αφιχθέντων στο νησί του Ιπποκράτη για το πρώτο δεκαήμερο διαμορφώθηκε στους 8.307.
  • Το νησί των ανέμων, η Μύκονος, υποδέχθηκε περισσότερους από 3.000 ξένους τουρίστες από τις 13 έως τις 23 Μαΐου, ενώ τους 5.679 επιβάτες έφτασε η Σαντορίνη για το ίδιο διάστημα.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Όπως επισημαίνουν οι φορείς των νησιών, ενθαρρυντικό ως προς τη ζήτηση είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη και παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό πτήσεις από τη Μ. Βρετανία, παρόλο που οι Βρετανοί επιβάτες επιστρέφοντας στη χώρα τους είναι επί του παρόντος υποχρεωμένοι να μείνουν καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here