Μέσω της αλυσίδας «Προμηθευτική» κατεβαίνει τελικά στην Αθήνα η «Μασούτης», καθώς σήμερα έπεσαν οι τελικές υπογραφές για την εξαγορά της πρώτης από την δεύτερη. Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στην Αττική και η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μέσω εξαγοράς.

Η κίνηση αυτή μεταβάλλει εκ νέου τη δυναμική των αλυσίδων λιανεμπορίου στην Αττική, που ήδη βρίσκεται υπό πίεση με την επαναδραστηριοποίηση του δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τις Υπεραγορές Σκλαβενίτη.

Η Προμηθευτική Τροφίμων διαθέτει 56 καταστήματα και ένα ακόμη κατάστημα franchise, κυρίως εντός του νομού Αττικής (δύο μόνο εξ αυτών βρίσκονται στην Άνδρο), ενώ στη συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται και το Διαμετακομιστικό Κέντρο, που έχει ανεγείρει από το 2008 η Προμηθευτική Τροφίμων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500 τ.μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στα κτίρια, εκτάσεως περίπου 8.000 τ.μ., στεγάζονται σήμερα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες. Αναλυτικά, το Κέντρο Διανομής περιλαμβάνει αποθήκες 5.500 τ.μ. με ψυγεία 700 τ.μ. εσωτερικά, ενώ υπάρχει ακόμα και ένα διώροφο κτίριο 3.000 τ.μ. με τα γραφεία της εταιρείας, το ισόγειο του οποίου είναι χώρος picking.

Σημειώνεται ότι η «Προμηθευτική» εμφάνισε στη χρήση που έληξε στις 30/6/2017 τζίρο 116,655 εκατ. ευρώ από 110,659 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, με καθαρά κέρδη 668.376 ευρώ, από 817.913 ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί 1.000 άτομα και συνεργάζεται με 300 προμηθευτές.

Από την άλλη πλευρά, η Μασούτης είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες με τζίρο 800 εκατ. ευρώ (χρήση του 2016) και με πάνω 260 καταστήματα, κυρίως στην περιοχή της Β. Ελλάδας και σε κάποια νησιά.

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here