Ήταν μέσα Ιουλίου του 2020 όταν έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών για το μεγάλο έργο Kassiopi Project.

Εκεί, στον Άγιο Στέφανο Σινιών, στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας έγινε η έναρξη ενός έργου που “υπογράφει” η NCH Capital Inc., με όραμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου, πολυτελούς οικολογικού προορισμού, εμπνευσμένου από το φυσικό μεγαλείο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας.

Οι εργασίες σήμερα

Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προπαρασκευαστικές εργασίες που περιλαμβάνουν την αποψίλωση και τον καθαρισμό των πολεοδομούμενων ζωνών του Οικοπέδου.

Έχει, ήδη, ολοκληρωθεί το 90% των εργασιών αποψίλωσης και καθαρισμού της πολεοδομούμενης ζώνης στην οποία προβλέπεται η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας και των διαμερισμάτων και ενώ σε είναι σε εξέλιξη οι αντίστοιχες εργασίες στην πολεοδομούμενη ζώνη όπου προβλέπεται η κατασκευή πολυτελών κατοικιών (Hill Side Villas).

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και έχουν ολοκληρωθεί οι τοπογραφικές εργασίες οριοθέτησης των πολεοδομούμενων εκτάσεων του Οικοπέδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το Kassiopi Project είναι μια επένδυση άνω των 120 εκατομμυρίων που προβλέπει τη δημιουργία πολυτελούς θέρετρου 5 αστέρων, το οποίο θα συγκαταλέγεται στα κορυφαία παγκοσμίως, ενώ η Κασσιόπη και η Κέρκυρα θα τύχουν παγκόσμιας προβολής. Το έργο αναμένεται να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία, την οικονομία και τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλο αριθμό νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και λειτουργίας. Το Kassiopi Project θα εκτείνεται σε 500 στρέμματα γης, όπου το 93% θα είναι χώρος πρασίνου ενώ η δόμηση θα περιορίζεται στο 7% της έκτασης, σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, για την επίτευξη της αρμονίας και της διατήρησης του φυσικού τοπίου και σε σχεδιασμό που ακολουθεί τον Κερκυραϊκό ρυθμό, διατηρώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο.

Η δεύτερη φάση αφορά, αντιστοίχως, 19 ανεξάρτητες κατοικίες, ενώ η τρίτη φάση αφορά τη κατασκευή μαρίνας, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 60 σκάφη. Οι συνολικά 40 ανεξάρτητες κατοικίες, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι εμβαδού 250 τ.μ. η καθεμία σε έκταση 1.000 τ.μ., θα διατεθούν προς πώληση.

Συνοψίζοντας, το Kassiopi Project:

  • Θα γίνει ένα πολυτελές τουριστικό χωριό
  • Θα αναπτυχθεί στα πρότυπα του Costa Navarino 
  • Θα εκτείνεται σε 490 στρεμμάτα 
  • Θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επενδυτική παρέμβαση στο νησί 
  • Θα ανοίξουν 1.500 θέσεις εργασίας
  • Θα τονωθεί η τοπική οικονομία

Διαβάστε επίσης:

Kassiopi Project: Έτσι θα γίνει η μεγάλη επένδυση, αλά Costa Navarino, στην Κέρκυρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here