Διευθυντής του εργοστασίου της Kafea Terra, ο Γιάννης Καρυοφύλλης μάς εξιστορεί πώς δημιουργήθηκε το πρώτο υπερσύγχρονο εργοστάσιο καφέ espresso στην Ελλάδα και τις συνιστώσες μιας επιτυχημένης πορείας. 

Η αρχή της μεγάλης αυτής πορείας ξεκίνησε το 1998, όμως το 2006 ο Dimello δημιουργήθηκε σαν μια μάρκα καφέ espresso με προορισμό αμιγώς τον τομέα HORECA. Η θερμή αποδοχή του από τους επαγγελματίες καφέ συνέβαλε στην ταχεία ανάπτυξή του, ώστε σύντομα να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στον κλάδο της καφεστίασης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, σημειώνει εξαιρετική πορεία και στον τομέα Retail, με διαρκώς αυξανόμενη γκάμα προϊόντων. Η απήχηση του brand όμως αντανακλάται και στις εξαγωγές, που πλέον καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Φυσικά, όλα προέκυψαν έπειτα από σταδιακό βηματισμό, με προσεκτικό σχεδιασμό και εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πόρων και της τεχνογνωσίας που διασφάλιζε την άψογη λειτουργία.

«Έπειτα από την αρχική σύλληψη της ιδέας, τη λήψη της επενδυτικής απόφασης και την ολοκλήρωση των πρώτων εγκαταστάσεων, έλαβαν χώρα συνεχείς επενδύσεις, με επέκταση χώρου και αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε, χρόνο με τον χρόνο, να φτάσουμε στο σημερινό μας μέγεθος. Ειδικότερα, η επιταχυνόμενη ανάπτυξη του Dimello σε συνδυασμό με τα υψηλά standards ποιότητας που είχαμε θέσει εξ αρχής μας οδήγησαν σε αλλεπάλληλες επεκτάσεις και αναβαθμίσεις του εργοστασίου, που δημιούργησαν γραμμές παραγωγής για νέα προϊόντα, αυξανόμενη δυναμικότητα, σταθερά υψηλή ποιότητα και προϊοντική ποικιλία. Σήμερα, η βιομηχανική μονάδα διαθέτει δύο εργαστήρια. Ένα για Έρευνα & Ανάπτυξη και ένα για τον Ποιοτικό Έλεγχο. Επίσης, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραλαβής και καθαρισμού του πράσινου καφέ, το οποίο αποτελείται από σύστημα προκαθαρισμού, αποπετρωτή και χρωματοδιαλογέα. Στη συνέχεια, υπάρχουν δύο πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές ψησίματος καφέ (500 & 1.200 kg/ώρα), τις οποίες ακολουθούν γραμμές συσκευασίας των προϊόντων καφέ για τον τομέα HORECA και Retail. Όλες οι γραμμές αποτελούνται από αυτόματες συσκευαστικές μηχανές, με αυτόματο εγκιβωτισμό και παλετοποίηση. Σε όλα τα στάδια παραγωγής υπάρχει εκτεταμένος ποιοτικός έλεγχος (βαθμός άλεσης, ακεραιότητα συσκευασίας, υπόλοιπο οξυγόνου κ.τ.λ.), καθώς επίσης και έλεγχος με Χ-Ray σε όλες τις συσκευασίες. Επίσης, διαθέτουμε μια ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής Specialty Coffee (micro-roasting). Η συνολική δυναμικότητα ψησίματος είναι 11 τόνοι/βάρδια, ενώ για τη συσκευασία είναι 20 τόνοι/βάρδια. Στη βιομηχανική μας μονάδα αναπτύσσονται οι μάρκες Dimello, Three Continents, Distillo και Area 51 και συνολικά περισσότεροι από 30 διαφορετικοί κωδικοί για τον τομέα HORECA σε συσκευασίες 1.000, 500 και 250 γρ. (σπυρί και αλεσμένο), καθώς επίσης και 20 περίπου κωδικοί για το Retail σε συσκευασίες 250 και 500 γρ., χάρτινη ταμπλέτα (pod) και κάψουλα αλουμινίου (nespresso compatible)» εξηγεί ο Γιάννης Καρυοφύλλης. 

Περισσότερα στο coffee.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here