Στο 17% αντιστοιχεί η αξία των ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιο της Briq Properties ΑΕΕΑΠ που συνδέεται με τον όμιλο Φέσσα.

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του νέου logistics center της ΑΕΕΑΠ στον Ασπρόπυργο, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Αννα Αποστολίδου αναφέρθηκε και στις ξενοδοχειακές business της ΑΕΕΑΠ, με τα τρία σημαντικότερα ξενοδοχειακά ακίνητα που είναι τα εξής:

-Ξενοδοχείο The Modernist, Ι. Γενναδίου 4, Κολωνάκι

Boutique hotel “The Modernist” συνολικής αξίας 5,4 εκατ. ευρώ (4,9% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου) που βρίσκεται στο Κολωνάκι, μπροστά στο πάρκο Ευαγγελισμού, επιφάνειας 1.630 τ.μ. Είναι δυναμικότητας 84 κλινών και αποτελείται από 38 δωμάτια, τα οποία περιλαμβάνουν 3 σουίτες με εξωτερικό jacuzzi. Διαθέτει κοινόχρηστους χώρους όπως καφέ, lobby, γυμναστήριο, meeting room και roof garden. Το ξενοδοχείο είναι μισθωμένο στην εταιρεία The Greek Foundation IKE και αναπτύχθηκε κατόπιν ολικής ανακαίνισης (re-development) της παλαιάς Καναδικής Πρεσβείας.

-Ξενοδοχείο Mr & Mrs White, Πάρος

Ξενοδοχείο 4 αστέρων εντός του παραδοσιακού οικισμού της Νάουσας Πάρου, συνολικής αξίας 4,2 εκατ. ευρώ (3,8% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου), επιφάνειας 3.392 τ.μ.. Το ξενοδοχείο διαθέτει 49 δωμάτια, 2 πισίνες, εστιατόριο, pool bar και lounge και είναι μισθωμένο στην εταιρεία Hotel Keya M.A.E., ενώ ήδη έχει αγοραστεί όμορη έκταση για επέκταση.

-Ξενοδοχείο Plaza, Σκιάθος

Ξενοδοχείο στην παραλία Καναπίτσα της Σκιάθου συνολικής αξίας € 4,1 εκ. (3,8% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου) επιφάνειας 4.069 τ.μ.. και δυναμικότητας 85 δωματίων). Το ξενοδοχείο είναι υπό ριζική ανακαίνιση για την αναβάθμισή του σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Το κόστος επένδυσης της ανακαίνισης εκτιμάται σε περίπου 4,2 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο της BriQ Properties αποτελείται από 28 ακίνητα η αξία των οποίων ανέρχεται σε 116,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννιαμήνου του 2021, ενώ ποσοστό 35% των ενοικίων το 2022 θα είναι από τις εταιρείες του ομίλου Φέσσα.  Πλέον, το 48% της αξίας του χαρτοφυλακίου της είναι σε εμπορικές αποθήκες- logistics, το 30% σε γραφεία και 17% σε ξενοδοχεία.

Τι σημαίνει για την BriQ Properties η είσοδος στον Athex ESG    

Ως προς το νέο logistics park, η πρώτη αγορά έγινε τον Ιούνιο του 2020 και μετά από μία σειρά διαδοχικών αγορών οικοπέδων η εταιρεία έφτασε να έχει στην ιδιοκτησία της ενιαία οικοπεδική έκταση προς ανάπτυξη στον Ασπρόπυργο συνολικής επιφάνειας 103 στρεμμάτων επενδύοντας συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ στην αγορά των οικοπέδων, όπου αναπτύσσει Logistics Center συνολικής επιφάνειας κάλυψης 40.000 τ.μ..

Το πρώτο συγκρότημα συνολικής επιφανείας 20.764 τ.μ. με δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 29.250 παλετών είναι σχεδόν έτοιμο και στο πρώτο δίμηνο θα παραδοθεί στo τελικό του χρήστη, την Info Quest Technologies, του ομίλου Quest που συνδέεται ως γνωστόν με την Briq Properties ΑΕΕΑΠ μέσω του βασικού της μετόχου.

Το εργολαβικό αντάλλαγμα υπολογίστηκε σε 9,62 εκατ. ευρώ  έως την αποπεράτωση του έργου.

Στην επόμενη φάση προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον αποθηκών 15.000 τ.μ.- 20.000 τ.μ..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here